Debatten – door Frank
Debatten – door Frank

Debatten – door Frank

Morgen verkiezingen, of eigenlijk vandaag als u dit leest. En omdat ik alle debatten uitmelk en vanavond (voor u gisterenavond) ook nog naar Freek wil kijken, heb ik wat minder tijd om een stukje te schrijven. Ik volg die debatten niet omdat ik zweef want dat doe ik niet, ik stem al jaren dieprood. Dat doe ik morgen ook weer. Niet dat dieprood alle wijsheid in pacht heeft, natuurlijk niet. Alle partijen hebben wel goede ideeën maar dieprood heeft m.i. wel de beste en zeker de meest sociale. Omdat de lijsttrekker van dieprood wat minder scoort in onze nationale “Idolsverkiezing” dan de andere kleuren, hoef je hem nog niet te laten vallen. Want “Idols” dat is het eigenlijk wel een beetje geworden. We mogen al SMSsen om te laten weten wie het hardste kon liegen, of wie de snedigste oneliners maakte, en dat heet dan winnaar. Maar let op, bij de volgende verkiezingen stemmen we via SMS à € 0.60 cent per SMS, wie de nieuwe premier wordt en worden daarna de stemmen geteld welke partij hoeveel zetels heeft. Natuurlijk mag je zo vaak SMSsen als je wil en als klap op de vuurpijl, uiteraard, wordt er dan een auto of een droomreis verloot onder alle inzendingen.

Pasgeleden had Sjoerd al een mooie foto geplaatst van onze uitstap met de fotoclub naar Thull. Ik had toen ook een paar foto’s gemaakt bij de visvijver aldaar, die ik wel geslaagd vind, dus zet ik die hierbij als decoratie van het blogje in plaats van een decoratie behorend bij de verkiezingen. Uiteraard klikken voor een grotere weergave.

Visvijver Thull

Visvijver Thull

21 Comments

 1. De debatten waren soms wel heel erg vermoeiend…het gebombardeerd worden met programma’s en one-liners… het was niet eenvoudig dit jaar…binnen de crisis zijn de verhoudingen toch wel heel erg veranderd..de partijleiders moeten nu nog even uit de campagnestand komen.. en dan zal blijken wat er werkelijk op tafel komt…je eerste foto vind ik vraiment super…..Agnès

 2. Hola Frank, De waterlelie foto vinden wij allebei geweldig. Holland op z’n best, of mag ik dat tegen een Limburger niet zeggen? Hier in Spanje weinig debatten gekeken. We hebben gestemd via een volmacht en zijn als VVD stemmers blij met de uitslag. PvdA ook gefeliciteerd. En dan: CDA groot verlies, SP hetzelfde gebleven, Groen Links groot verlies en PVV ook dik verlies (dat had van ons nog hoger mogen zijn).
  Vanuit een zomers Andalucia, het werd vandaag ruim 29 graden, saludos de Albert

  1. Als je nou Nederland i.p.v. Holland zegt vind ik het best. Maar voor mij bestaat Holland alleen uit de twee noordwestelijke provincies van Nederland. Ofwel Nederland is “Países Bajos” en niet Holanda. Vreemd is ook dat iedereen het over het Nederlands elftal heeft en niet het Hollands elftal. Alhoewel er wel weer hup Holland wordt geroepen. Rare jongens die Hollanders Nederlanders. 😉

 3. Ik stem wel maar volg geen debatten en kijk ook geen programma’s, die gasten in Den Haag ruilen om 21.00 al hun standpunten uit voor andere en zijn alle beloften aan de kiezers vóór 24.00 al weer dik vergeten.

 4. Ik denk niet dat het bij de verkiezingen het er zo rustig aan toegaat als bij jouw foto’s. Maar ze stralen wel de rust uit die mensen moet hebben om een goed na te denken over hun stem. Ik zeg niet dat ik dieprood ben… Ben tenslotte kleurenblind. Maar rood is wel een prettige keus.

  Love As Always
  Di mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.