Trots op … door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik ben trots op een van mijn broers. Na jarenlang werken begint hij eindelijk erkenning te krijgen als natuurfotograaf. Hij is nog een echte fotograaf, een fotograaf die er zijn brood mee moet verdienen. Zo doet hij dus bekende dingen zoals portretten, en bruiloftsreportages, maar in zijn vrije tijd maakt hij foto’s waar zijn passie echt naar uit gaat, de natuur. En speciaal de woeste natuur van Noord-Europa met als specialiteit IJsland. Hij maakt al jaren foto’s die ik helemaal wauw vind, en nu vinden ze dat bij National Geographic ook, want een van zijn foto’s staat in het septembernummer van het blad deze keer.

 Ook zijn foto’s van hem al meerdere keren foto van de maand geweest op de website van National Geographic.

Begin dit jaar is ook een fotoboek van zijn hand verschenen, bij uitgever Elmar, over IJsland:  “Ode aan IJsland” een reis door het land van vuur en ijs. Het boek is via de boekhandel te bestellen of natuurlijk op zijn site.

Links:

Nog meer Foto’s
door mijn broer geplaatst op de NG Community site.

Zijn site met reisverslagen, niet alleen over IJsland, maar ook Ierland, Groenland, Noorwegen, de Faröer  eilanden, Spitsbergen etc. Dus mocht je nog plannen hebben om zelf zo’n reis ooit te ondernemen dan kun je je daar alvast lekker maken.

19 Comments

 1. Het doet pijn in mijn hart. Ik ben zo verliefd op IJsland. 🙂
  Geweldig dat boek, dat ga ik op mijn verlanglijstje zetten. 😀

 2. Dit is zeker een felicitatie waard. We kennen je broer want in het verleden heb ook al eens aandacht voor hem gevraagd op de blog van Sjoerd. Vanuit Andalucia een groet.
  Adios Frank
  Saludos de Mara

 3. Ha Frank,

  Als je zulke foto kunt maken mag jij wel trots op je broer.
  Prachtig. oma

 4. Nee, dit kan ik even niet volgen. Het is kunst door een ander gemaakt.

 5. Zeker kun je dan trots op hem zijn!
  Zijn mooie foto’s 🙂
  Gaaf hoor.

 6. Geweldige foto’s maakt jouw broer, klasse hoor! Als ik zo’n site met fraaie foto’s bekijk durf ik minstens een jaar mijn kiekjes aan niemand meer te tonen…..

 7. Leuk voor je broer vooral, eindelijk erkenning. Zeker iets om trots op te zijn!

 8. Blijft alleen de discussie overeind dat het fotograferen van kunstwerken pronken is met andermans kunst, daar mag je best een log aan wagen. Doet voor mij niets af aan de prachtige foto’s die Gerry maakt. Daar zijn waarlijk echte kunstwerken bij..

 9. Leuk! Ik hou wel van het noorden, en van reisverslagen, en van noordelijke foto`s en alles.

  En wie het gemaakt heeft, op zich doet dat er niet toe, wonderschoon is wonderschoon.
  En toch leuk dat het je broer is, dan kijk jij toch anders.

 10. Ik zit hier stiekem achter mijn pctje een beetje te blozen door al die mooie opmerkingen van jullie. Ik word er zelfs een beetje verlegen van…

 11. Prachtig werk! Daar mag je met recht trots op zijn.

 12. Annette Barendregt

  Op zo’n broer zou ik ook ontzettend trots zijn! Wat een schitterende foto’s. Dat deel van Europa is ook fabelachtig prachtig.

 13. daar mag hij zeker trots op zijn, en jij ook

 14. je mag terecht trots zijn op je broer ; de foto’s zijn ontzettend mooi

 15. Ijsland staat hoog op mijn agenda Frank !

 16. Mooie foto’s zeg. Daar kun je zeker trots op zijn.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Hi Frank,

  je mag met recht trots zijn op je broer!
  geweldig…
  wat een fotograaf.
  Ik ga zijn site nog eens wat beetje doorspitten, want IJsland… dat is spannend!!

  Groet van Marlou

  .

 18. Schitterende foto’s..!
  Daar mag je met recht trots op zijn.

Geef een reactie