Opeltje
Opeltje

Opeltje

bVision Photography

Het moest er een keer van komen, ik was de wagen al eens eerder tegengekomen in het Duitse Hillesberg, daarna bij een oldtimershow in Geleen, en vorige week stond hij bij de visvijver in Nuth, toen ik terug kwam van ons (model)vliegveld. Het is een Opel Olympia Coach met als datum eerste toelating 1951. Het bordje 1950 zou er op wijzen dat hij ouder zou zijn, maar ik vrees dat het plaatje erop alleen met die datum verkrijgbaar was. Er ligt een viercilinder 1500 cc zware motor in en met net iets meer dan 1000 kilo is hij niet eens zo zwaar.

bVision Photography

Nadat ik wat foto’s had gemaakt kwam de eigenaar naar me toe en begon een gesprek over het verleden van deze auto en wat er allemaal aan gebeurd was nadat hij 18 jaar geleden in het bezit kwam van de auto. De man vertelde dat hij 81 jaar was en gewerkt had als vrachtwagenchauffeur bij Frans Maas in Venlo. Hij heeft de auto motorisch en mechanisch helemaal gerestaureerd. Hij was bijzonder gefrustreerd over mensen die opmerkingen hadden over onderdelen die er oud uitzagen, zoals handgrepen die er gebruikt uit zagen en niet als in nieuwstaat. eenentachtig jaar en een fel mannetje…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.