Opeltje

bVision Photography

Het moest er een keer van komen, ik was de wagen al eens eerder tegengekomen in het Duitse Hillesberg, daarna bij een oldtimershow in Geleen, en vorige week stond hij bij de visvijver in Nuth, toen ik terug kwam van ons (model)vliegveld. Het is een Opel Olympia Coach met als datum eerste toelating 1951. Het bordje 1950 zou er op wijzen dat hij ouder zou zijn, maar ik vrees dat het plaatje erop alleen met die datum verkrijgbaar was. Er ligt een viercilinder 1500 cc zware motor in en met net iets meer dan 1000 kilo is hij niet eens zo zwaar.

bVision Photography

Nadat ik wat foto’s had gemaakt kwam de eigenaar naar me toe en begon een gesprek over het verleden van deze auto en wat er allemaal aan gebeurd was nadat hij 18 jaar geleden in het bezit kwam van de auto. De man vertelde dat hij 81 jaar was en gewerkt had als vrachtwagenchauffeur bij Frans Maas in Venlo. Hij heeft de auto motorisch en mechanisch helemaal gerestaureerd. Hij was bijzonder gefrustreerd over mensen die opmerkingen hadden over onderdelen die er oud uitzagen, zoals handgrepen die er gebruikt uit zagen en niet als in nieuwstaat. eenentachtig jaar en een fel mannetje…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. Ha Sjoerd,

  Bij zo’n auto mag het er toch gebruikt uitzien, kan me voorstellen dat de eigenaar fel wer. oma

 2. Nee, daarin heb ik nog nooit gezeten. Wel mooie verflaag.

 3. Ik vind dat juist wel wat hebben, als je kunt zien dat zo’n auto gebruikt is.

 4. Een mooie auto met een trotse eigenaar! En zo hoort het!

 5. Leuk hoe de eigenaar reageerde! Duidelijk iemand die trots is op zijn auto. 🙂
  DAt dan niet alles nieuw is… Hallo, die auto is ja oud genoeg!!!

 6. Wow deze is echt mooi zeg……………………

 7. Mooi karretje, en als je dan het verhaal achter dat fraai glimmende exemplaar ook nog uit de eerste hand krijgt, dan geeft dat de foto’s nog wat extra waarde.

 8. Prachtig karretje. zou ik zo willen hebben.
  OT op 30 maart 2007 heb ik een blog over “visvrouwen” geschreven. Het is nog in mijn archieven te vinden.

 9. Goedemorgen Sjoerd deze Opel geeft mij echt MaGistrale gevoelens.
  Wat ziet ie er schitterend uit en past helemaal in jouw virtuele garage.
  Fijn MG-rij-weekend toegewenst. Het blijft droog 😉
  Saludos de Albert

 10. Ik ben een Opel fan. Ik had een B, C, en D kadett. En toch rij ik CItroën nu lol.

 11. Wat een lief klein autootje

 12. Mooi karretje..!!
  De eigenaar moet maar blijven rijden zolang als het kan.
  Fijne zaterdag.

 13. Erg leuk autootje, uit de tijd dat Opel nog geen auto’s lebt maar gewoon maakt!

 14. Hij glimt erg mooi, als nieuws! Ja, leuk modelletje.

 15. Ik zeg, dat is een kenner… een handgreep die het nog doet moet je niet vervangen omdat hij gebruikt is. Mooi autootje…

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie