International Photowalk – Vlodrop
International Photowalk – Vlodrop

International Photowalk – Vlodrop

bVision Photography

ieder jaar organiseert Scott Kelby, bekend van o.a. zijn photoshop boeken, een internationale fotowandeling door heel de wereld. Gelijkgezinde mensen komen bij elkaar in verschillende steden en gaan onder leiding van een bekwame fotograaf de straat op of de natuur in. In ons geval was de begeleidende fotograaf Gary Busch, uit Heinsberg (germany). En het doel, afgelopen zaterdag de natuur rondom voormalig station Vlodrop in beeld brengen.

bVision Photography

Voor mij was het de tweede keer dat ik mee wandelde. Alleen het fotogedeelte was wat vlak. Het regende namelijk, en niet zo’n beetje. Het kwam met bakken uit de lucht terwijl wij wandelden rondom het klooster van st. Ludwig in Vlodrop station. Daar ter plaatse was vroeger de ijzeren rijn. Het Nederlandse deel van de IJzeren Rijn, een spoorwegverbinding die Antwerpen met het Duitse Ruhrgebied verbindt, is 48 kilometer lang en loopt van de Belgische grens via Budel, Weert en Roermond naar Vlodrop en de Duitse grens. Sinds 1991 wordt hier niet meer gereden. Maar goed, wel of geen treinen, het goot, Ondanks het slechte weer zijn we rond het klooster gelopen en van de paar foto’s die ik heb kunnen maken, ziet u er hier drie. Het geheel had een wat sombere afloop, na het drinken van een kop koffie in een nabij gelegen manege, zagen we dat een meisje vol geraakt werd door een naar achter trappend paard. De resultante was een zichtbaar gebroken arm, waarschijnlijk wat ribben gekneusd of gebroken, en een spoedje met de Ambulance naar het ziekenhuis… Shit happens, all the time.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. Annette Barendregt

  Lijkt me wel leuk zo’n fotowandeling. Je hebt ook mooie foto’s gemaakt, Sjoerd. Heb je er veel van opgestoken of was het gesneden koek? Jammer van dat einde zo. Dat blijft toch een beetje hangen, hé?

 2. Die zaterdag was ik aan het werk en herinner me nog dat het ook hier met bakken uit de hemel kwam. Albert was die middag molengids. Slechts 2 bezoekers heeft hij rondgeleid en dan duurt een middag lang. Foto 1 geeft de regen goed weer.
  Groetjes
  Mara

 3. Jammer dat het zulk slecht weer was. Maar het heeft je wel een aantal mooi sfeervolle foto’s opgeleverd. Vooral de laatste foto vind ik erg mooi, hiermee heb je dit regenachtige weekend prachtig in beeld gebracht.
  Hopelijk blijft de schade voor dat door een paard getrapte meisje beperkt tot een gebroken arm.

 4. Ik kan niet spreken van een goede verstandhouding met de weergoden dit jaar als we ergens naar toe gaan.
  Heb dit jaar menig nat pak opgelopen.
  Maar beter een nat pak dan een trap van een paard als de jongedame.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.