Het wordt spannend in Roeselaere (2)

Trafohuisjes bVision.nl

Het volgende trafohuisje komt van Francky Spruytte een werkelijk mooi Exemplaar op deze spannende zondag, met de bijgaande begeleidende tekst:Toen we deze namiddag terug naar huis gingen zag ik dit “spannend” huisje staan. Het staat op de hoek van de Weststraat en ’t Hoog Stuk te Roeselare.

Trafohuisjes bVision.nl

Voor zever ik kan zien is dit een uniek huise waar zowel boven als onderleidig gebruikt wordt. Dat komt wel vaker voor, maar dit huisje is wel erg uitgeschaald. De bovengrondse leidingen lopen meestal naar de buitenwijken en de rest gaat ondergronds naar de stad. Het trafostation is in een uitzonderlijk goede conditie. (U mag uiteraard blijven inzenden voor deze rubriek, maar er momenteel een aantal exemplaren voor u, waarvan o.a. van Franky nog ene, van Mario, van Ferrie nog twee, maar laat u niet weerhouden, ze komen aan de beurt, afspraak is afspraak)

Trafohuisjes bVision.nl

Coördinaten: 50.9485 en 3.112188 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

20 Comments

 1. Maar psst..
  Ik heb die foto’s echt niet gemaakt hoor!

 2. Het is een prachtexemplaar, maar ik geloof er niets van dat Annemarie dit transformatorgebouw (een huisje kun je het nauwelijks meer noemen) heeft gefotografeerd, zoals er onder staat …

 3. Hij is inderdaad weer mooi en dacht eerst hoe weet hij nu dat het boven en ondergronds ois , maar zag het toen.
  Nooit bij stilgestaan eigenlijk.

 4. Ha Sjoerd,

  Zeker een mooi gebouwtje, zo zie je ze hier niet. oma

 5. Het zou maar achter je huis staan. Ze storen als de pest.

 6. Een heel apart huisje..of moet ik zeggen huis… met nu een textiel depot ervoor…. ja… deze is heel bijzonder, Sjoerd….en mooie aanwinst….Agnès

 7. Hier bij ons lopen alle leidingen nog bovengronds. Graven aan de voet van de Ardennen valt dan ook niet mee 😉

 8. mooi is het inderdaad maar zo onopvallend ingepland in de omgeving dat het niet echt opvalt.

 9. Een interessant exemplaar over de bouw waarvan getuige het typische metselwerk echt moet zijn nagedacht.

 10. een hele aparte en zeer mooi.

 11. Dat is inderdaad een mooie. Ondertussen heb je al een mooie verzameling. Maar het voordeel van deze is natuurlijk wel dat het niet zo is, hoe meer je hebt, hoe meer ruimte je kwijt bent. En ik zie zo om me heen steeds hoe meer huisjes verschijnen.. Gisteravond weer één gezien, maar het was al donker helaas.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Deze is flink uit de kluiten gewassen. Manlief raakt in de ban van dit onderwerp. Hij heeft er nu zelf een paar gescoord. Ik zal je ze tzt wel sturen.

 13. dan ga ik toch eens rondkijken of ik bij ons in de buurt er ook eentje tegenkom

 14. Annette Barendregt

  Prachtig huisje, vooral de bovenkant vind ik gaaf. En die uit stekende stenen. Of zijn het uitstekende stenen? Het is maar waar je de klemtoon op legt, hé?

 15. Goedemorgen Sjoerd. Hier is het droog en bij jou? Vandaag nog even een toertje maken met je open MGTF? Vast wel neem ik aan. Wat een apart èn spannend trafohuisje.
  Saludos de Albert

 16. Deze is prachtig, mooi metselwerk!

 17. Rioeselare is niet eens zo ver van hier… ik zal in december in Duitsland eens voor je kijken, als ik naar de kerstmarkten ga

 18. Dat is zeker een heel mooi exemplaar.
  Fijne zondag.

 19. Heel spannend, elke week weer, je collectie groeit gestaag!

Geef een reactie