Photo Workshop “Eine Reise in die Vergangenheit!” (1)

bVision Photography

Afgelopen zaterdag heb ik deelgenomen aan een workshop fotografie, onder leiding van Gary Busch uit Heinsberg (Duitsland), op de rand van Nederland en Duitsland, tussen Gangelt en Schinveld. Daar in de bossen ligt een prachtige locatie met allemaal vakwerkhuisjes, het Nonke Buusjke.

bVision Photography

Er waren uiteraard ook modellen aanwezig op locatie waaronder het hier afgebeelde model Sonja. Frank zal wel opkijken, nee, niet in portrait, maar alles in Landscape. Ik heb geprobeerd om een meerwaarde te creëren door aan te tonen dat je ook in landscape dingen kunt toevoegen om een foto spannend te houden. Dat was bij dit model wel heel moeilijk. Ze hield geen minuut de mond dicht en lachte voortdurend. En dat terwijl ik net haar serieuze kant naar voren wilde brengen. Het was een prima workshop en dat werd een dag later goed zichtbaar. De foto’s vlogen gewoon links en rechts over het internet. Hier beperk ik me tot de drie foto’s die ikzelf mooi vind. De andere blijven in het archief…Ein Toller Tag
(Door op een van de foto’s te klikken ziet u ze in een groter formaat)

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

24 Comments

 1. Prachtig! 🙂
  Leuk zo’n sessie.

 2. Van fotograferen heb ik geen verstand, dus het zal wel aan mij liggen dat ik geen enkel vakwerkhuisje zie :-s

 3. OT: Vandaag met de Honda CRX van Mara samen open gereden hier in de buurt. De MGF staat in de garage en ik vraag me af of ie er nog wel uit komt. Saludos de Albert

 4. Ik fotografeer eigenlijk te weinig in de staande stand. Landscape vind ik fijner om te laten zien op onze fotoblog. Saludos de Albert

 5. Dat is een min vier sterkte. Dat zie je zo.

 6. Leuk zo’n workshop, alleen wel handig indferdaad als hey model stil blijft staan 🙂

 7. Ha Sjoerd,

  Eigenlijk leuker dan hout draaien, zeker het model.
  Lastig als ze zo opgetogen is, om haar andere kant vast te leggen.
  De foto’s zijn erg mooi geworden. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 8. leuk weer een workshop, d2e foto vind ik werkelijk prachtig geworden.

  erge mooe sfeer.

 9. Dat was dus weer een leerzame dag, met mooie resultaten.

 10. wat mooi zeg ik kies de eerste daar is verloop heel mooi vind ik
  wat leuk zeg die lessen
  groetjes antony

 11. leuke hobby en altijd goed dat je bijleert.
  zo blijft het interessant.

 12. Wat foto`s betreft gaat het mij altijd om het onderwerp.
  En dit onderwerp, een mens, spreekt me nooit zo aan.
  Wellicht komt dat omdat vakantiefoto`s altijd al met mensen zijn, genoeg mensen gezien.

 13. Leuk, zo’n workshop…je kan aan het meisje zien dat ze van praten houdt….heel leuk uitgangspunt om alles liggend weer te geven… de eerste foto vind ik in die optiek het best geslaagd….Agnès

 14. Persoonlijk ga ik voor foto 1 en 2. Die stralen juist bij mij meer uit. Ik vind dat je goed geslaagd bent in je actie.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Niet onaardig die foto’s, hoewel ik niet denk dat het een serieus model is vind ik wel dat je er aardig in geslaagt bent om de “serieuze” kant van het model naar voren te brengen.

 16. Knappe serie, vooral de laatste foto mag er zijn, wat mij betreft.
  Het weer werkte bij jullie ook lekker mee, hier was het ’t hele weekend zwaar bewolkt en af en toe miezerde het zelfs even wat. Maar schijnt de zon, dus het wordt tijd om eens op zoek te gaan naar wat herfsttinten.

 17. Ik ben niet zo zeer van de portretftografie, en dit model spreekt me ook niet zo veel aan

 18. Niet gek, Sjoerd!
  Jij mag van mij ook eens een portret maken!!

  Tot over een week!
  Groetjes!

  .

 19. Een prima keus in landscape vind ik. Ik vind model fotograferen niet zo makkelijk.

 20. Heerlijk toch zo’n hobby dagje met zulke mooie modellen.
  Succes vandaag weer met alle andere zaken.

 21. Ieder heeft zijn eigen visie op fotografie, dat voorop. Maar ik heb nooit beweerd dat je geen mooie portretten kunt maken in landscape. Mijn mening is dat je je eigen een hele hoop creativiteit ontzegt, door te stellen dat je alleen mooie foto’s kunt maken in landscape omdat het menselijk oog zo ook kijkt. Maar daarbij is het natuurlijk wel zo, dat het menselijk oog eventuele vertekeningen die lenzen maken niet ziet. Als wij naar een hoog gebouw kijken dan helt dat niet achterover, maar bewegen we ons hoofd omhoog om ook de bovenste delen te kunnen zien, landschappen overzien we ook niet met één blik, maar bewegen we het hoofd of de ogen. Hierbij kom ik aan het laatste punt van mijn stelling namelijk de beperkte beeldhoek waarmee wij kijken. Het menselijk hoofd kijkt niet in groothoek of tele, heeft geen last van perspectieve vertekening en we zien in een beeldhoek van ongeveer vergelijkbaar met een 45 mm lens, met een camera met een APS-c sensor kun je dat getal door 1,5 delen. Als je dus persé wil fotograferen zoals het menselijk oog het ziet, zou je dat ook mee moeten nemen. Voor mijn gevoel, (ik heb zo snel geen wetenschappelijke onderbouwing) is de beeldhoek van het menselijk oog horizontaal en verticaal vrijwel gelijk, moeten we daarom niet vierkante foto’s maken?

  • Nawoord: het schijnt dat we kijken in een hoek 140 graden horizontaal en 80 graden verticaal.

  • We kijken volgens jou berekeningen dus meer in Landscape….maar soms is het wel mooier om een foto staand weer te geven…..in portretfotografie bijvoorbeeld ,maar ook bij gebouwen, of bij details.. het is een interessant onderwerp.. en er valt nog veel te ontdekken…Agnès

 22. Vooral de laatste foto mag er zijn, juist in het licht van je doelstelling van die dag.

Geef een reactie