Photo Workshop “Eine Reise in die Vergangenheit!” (1)
Photo Workshop “Eine Reise in die Vergangenheit!” (1)

Photo Workshop “Eine Reise in die Vergangenheit!” (1)

bVision Photography

Afgelopen zaterdag heb ik deelgenomen aan een workshop fotografie, onder leiding van Gary Busch uit Heinsberg (Duitsland), op de rand van Nederland en Duitsland, tussen Gangelt en Schinveld. Daar in de bossen ligt een prachtige locatie met allemaal vakwerkhuisjes, het Nonke Buusjke.

bVision Photography

Er waren uiteraard ook modellen aanwezig op locatie waaronder het hier afgebeelde model Sonja. Frank zal wel opkijken, nee, niet in portrait, maar alles in Landscape. Ik heb geprobeerd om een meerwaarde te creëren door aan te tonen dat je ook in landscape dingen kunt toevoegen om een foto spannend te houden. Dat was bij dit model wel heel moeilijk. Ze hield geen minuut de mond dicht en lachte voortdurend. En dat terwijl ik net haar serieuze kant naar voren wilde brengen. Het was een prima workshop en dat werd een dag later goed zichtbaar. De foto’s vlogen gewoon links en rechts over het internet. Hier beperk ik me tot de drie foto’s die ikzelf mooi vind. De andere blijven in het archief…Ein Toller Tag
(Door op een van de foto’s te klikken ziet u ze in een groter formaat)

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

24 Comments

  1. Leuk, zo’n workshop…je kan aan het meisje zien dat ze van praten houdt….heel leuk uitgangspunt om alles liggend weer te geven… de eerste foto vind ik in die optiek het best geslaagd….Agnès

  2. Knappe serie, vooral de laatste foto mag er zijn, wat mij betreft.
    Het weer werkte bij jullie ook lekker mee, hier was het ’t hele weekend zwaar bewolkt en af en toe miezerde het zelfs even wat. Maar schijnt de zon, dus het wordt tijd om eens op zoek te gaan naar wat herfsttinten.

  3. Ieder heeft zijn eigen visie op fotografie, dat voorop. Maar ik heb nooit beweerd dat je geen mooie portretten kunt maken in landscape. Mijn mening is dat je je eigen een hele hoop creativiteit ontzegt, door te stellen dat je alleen mooie foto’s kunt maken in landscape omdat het menselijk oog zo ook kijkt. Maar daarbij is het natuurlijk wel zo, dat het menselijk oog eventuele vertekeningen die lenzen maken niet ziet. Als wij naar een hoog gebouw kijken dan helt dat niet achterover, maar bewegen we ons hoofd omhoog om ook de bovenste delen te kunnen zien, landschappen overzien we ook niet met één blik, maar bewegen we het hoofd of de ogen. Hierbij kom ik aan het laatste punt van mijn stelling namelijk de beperkte beeldhoek waarmee wij kijken. Het menselijk hoofd kijkt niet in groothoek of tele, heeft geen last van perspectieve vertekening en we zien in een beeldhoek van ongeveer vergelijkbaar met een 45 mm lens, met een camera met een APS-c sensor kun je dat getal door 1,5 delen. Als je dus persé wil fotograferen zoals het menselijk oog het ziet, zou je dat ook mee moeten nemen. Voor mijn gevoel, (ik heb zo snel geen wetenschappelijke onderbouwing) is de beeldhoek van het menselijk oog horizontaal en verticaal vrijwel gelijk, moeten we daarom niet vierkante foto’s maken?

    1. We kijken volgens jou berekeningen dus meer in Landscape….maar soms is het wel mooier om een foto staand weer te geven…..in portretfotografie bijvoorbeeld ,maar ook bij gebouwen, of bij details.. het is een interessant onderwerp.. en er valt nog veel te ontdekken…Agnès

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.