Photo Workshop “Eine Reise in die Vergangenheit!” (2)

bVision Photography

Afgelopen zaterdag heb ik deelgenomen aan een workshop fotografie, onder leiding van Gary Busch uit Heinsberg (Duitsland), op de rand van Nederland en Duitsland, tussen Gangelt en Schinveld. Daar in de bossen ligt een prachtige locatie met allemaal vakwerkhuisjes, het Nonke Buusjke. Vandaag deel twee.

bVision Photography

Het Nonke Buusjke biedt veel gelegenheid om foto’s te maken op verschillende plaatsen, je waant je aan het begin van de negentiende eeuw. Ook hebben we met hulpmiddelen leren omgaan, met flits, softbox, hulplicht, schermen en uiteraard puur natuur. De modellen die ik er vandaag even uitlicht zijn Angelika en Petra. Petra was eigenlijk aanwezig om Sonja op haar eerste schreden in het modellenvak te begeleiden, maar poseerde spontaan mee. En eigenlijk gaat het ook niet om de schoonheid van de modellen, maar om de techniek en het leren kijken. Zoals ik gisteren al aangaf was het een uitzonderlijke dag en een fijne groep mensen om mee te werken. Dat zouden we vaker moeten doen.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. Inderdaad is het het belangrijkste dat je er veel van opsteekt. En als het dan ook nog prettg bekijken is, dan is dat helemaal meegenomen.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Wat is schoonheid? Het gaat idd om de techniek en het zien.

 3. ik ga voor de eerste foto

 4. Dit model spreekt meer tot me… beter dan gisteren vind ik Sjoerd

 5. Portretfotografie ligt mij niet zo, vooral daarom kijk ik met bewondering naar het eerste portret.

 6. Mooie foto’s Sjoerd!
  Ze leven. 🙂

 7. Goeden dag, die Angelika. Daar kun je toch alleen maar prachtige plaatjes van maken zoals jij met jouw foto´s laat zien.

 8. Ik vind de eerste foto ook de beste.
  Hoewel ik op zich niet zo hou van menselijke portretten.

 9. Die tweede foto vind ik prachtig omwille van de ogen.

 10. We worden allemaal ouder als het goed is.

 11. en weer foto 2 spreekt mij aan, ik zit nog te denken maar wil ook graag een cursus portret gaan doen. hoe meer ik naar jou foto;s kijk hoe meer ik er zin in krijg…………..

 12. Dit vind ik erg moeilijk, portretten heb ik ook nauwelijks gemaakt, het lijkt me erg leuk een keer te doen!

 13. Ha Sjoerd,

  Je bent een bevlogen fotograaf Sjoerd, je kunt zien en lezen dat je er heel veel plezier aan beleeft.
  Portretten zijn altijd lastig, net als met schilderen. oma

 14. Je hebt beide modellen plezant op de plaat gezet. Ik heb geen voorkeur.
  Groetjes Mara

Geef een reactie