De heks en de paddenstoel…

De heks en de paddenstoel staat hierboven als titel. Maar dat heeft eigenlijk niets te maken met de inhoud van dit blog. Maar als je leven even door onzekerheid overhoop wordt gegooid, geeft dit wel stof tot nadenken. Als de krantenkoppen groot aangeven dat er zo’n 800 werknemers bij ABP moeten verdwijnen, en je vrouw werkt daar, dan ontstaat er onrust. De heks aan de ene kant en de kabouter aan de andere kant.

bVision Photography

Alsof de mijnsluitingen weer boven komen drijven. Dan knaagt er een stukje aan je zekerheid, waar je jaren aan hebt gewerkt. En dat in een omgeving die aan het krimpen is, waar al leegloop in de centra te zien is, leegstand van winkels and go one. Met die gedachte gingen we gisteren naar de mediamarkt, om geen iPad te kopen… Niet dat mijn vrouw wordt ontslagen, dat weten we nog niet, maar onwillekeurig slapen een hoop medewerkers van dat bedrijf de komende maanden onrustig. Met het zwaard van Damocles boven hun hoofd. Op onze leeftijd, zo rond de zestig, hoef je je geen illusies meer te maken. Dat is gewoon einde oefening. Aan de andere kant blijf je gewoon genieten van alles wat de natuur en je omgeving je brengt, in dit geval de enige echte paddenstoel, YES!!! ook in Limburg.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. Dit vind ik heel vervelend voor jullie. Onzekerheid t.a.v. de baan van A. Sterkte en ik hoop dat ze gewoon mag blijven. Op haar leeftijd nog wat anders moeten zoeken zal beslist niet meevallen. Ik denk het positieve.
  Groetjes
  Mara

 2. Genieten is iets wat altijd kan, maar je moet het wel ‘kunnen ‘. Zou Toon Hermans zeggen. Maar omdat hij het niet zegt, zeg ik :))
  Volgens mij gaat dat jullie heel goed af.

 3. Ha Sjoerd,

  De ontslagen gaan maar door, Ford in België, en dat was in 1981 in Amsterdam ook het geval.
  De scheepsbouw, de havens, het worden donkere tijden.
  In de stad merk je het ook, winkels, gebouwen staan leeg enz. oma

 4. Moeilijke situatie zeg…
  Ik hoop dat zij kan blijven!
  Sterkte.

 5. Ik hoop dat je vrouw niet getroffen zal worden door de bezweringen van die kwade geest Sluimers.

 6. De heer plop zijn huis staat overal weer boven de grond.

 7. Kan mij indenken dat dit onzekere tijden zijn, sterkte allebei.

 8. Dat zijn echt tijden waar je je onrustig bij kunt voelen. Sterkte in deze tijd hiervoor.

  Love AS Always
  Di Mario

 9. en dan maar verklaren op de buis dat de economie zal groeien.
  ik haal mijn vergrootglas alvast uit de lade.

 10. Ik snap precies wat je bedoeld.
  Onzekere tijden, leegloop, maar wel langer doorwerken en dat is er niet.
  Bizar, eng, onrustig, toch maar gewoon doorkachelen, op weg naar betere tijden.

 11. De paddestoel is erg mooi, de werkgelegenheid in Nederland niet. Maar ook over de grens is het niet best, 4500 man van de Ford fabriek in Gent verliezen hun baan en 5000 bij toeleveranciers. Heel vervelend!

 12. Bah vervelend voor jullie Sjoerd. Hopelijk loopt het goed af.
  Ben wel weg van je foto’s.

 13. Annette Barendregt

  Ja, dat is heel vervelend. Mijn man dacht vorige week ook dat hij ontslagen zou worden, want hij moest om 1500 uur bij zijn baas komen. Ik zat mega in de zenuwen de hele dag. Onterecht, want hij kreeg totaal onverwacht promotie. Ik hoop voor jullie ook dat het goed komt. Tis allemaal maar niks, die crisis.

 14. Duimen voor je vrouw dus Sjoerd ! En het verbeterd er niet op denk ik. Ik heb een zilverberk staan en dus ook deze zwam in mijn tuin !

 15. Mooi dat je eindelijk toch de vliegenzwam hebt gevonden, Sjoerd.
  Dat nieuws m.b.t. de werkgelegenheid in jullie regio is een stuk minder, daar sta je als werknemer machteloos tegenover. Hopelijk treft het jouw eega niet.

 16. Ik vind hem geweldig, de paddestoel. Dit jaar zal dit kabouterfeestje wat aan mij voorbijgaan. Ik hoop volgend jaar mijn gezondheid weer zodanig in beeld te hebben waardoor ik dit soort dingen niet meer an mij voorbij hoef te laten gaan.

 17. 60% via natuurlijk verloop lees ik, maar dan blijven er altijd nog 320 over. Vroeger kreeg je op deze leeftijd dan gewoon een mooie regeling, dat zit er helaas niet meer in. Duimen maar!

 18. Ik wil dat ook nog wel eens doen, paddenstoelen spotten in het bos, alleen met de rolstoel is dat minder eenvoudig

 19. Wat een prachtig exemplaar! Hopelijk komt het goed en zo niet dan valt er weinig aan te veranderen. Sterkte samen.

 20. Het is op veel plekken onrustig. Succes, en hopelijk kan je vrouw blijven werken.

 21. Onrustige tijden voor jullie.
  Sterkte.

Geef een reactie