Wakker worden – door Frank (van IkFotograag.nl)
Wakker worden – door Frank (van IkFotograag.nl)

Wakker worden – door Frank (van IkFotograag.nl)

Een van de dingen die ik na het overlijden van mijn vader geërfd heb, is een Philips wake-up light. Hij had hem gewonnen bij een of andere loterij, ik weet het niet zeker, maar ik geloof dat het de Postcodeloterij was. Mijn vader heeft hem zelf nooit gebruikt. Ik denk dat de lamp/wekker te ingewikkeld was. Een paar dagen geleden ben ik gestart om deze wake-up light te gebruiken. Het is een wekker die je wekt door langzaamaan, steeds feller een lamp te laten branden. Is dat niet voldoende om wakker te worden, dan kun je op het ingestelde wektijdstip de ingebouwde radio laten spelen of andere ingebouwde geluidjes ten gehore laten brengen. Vogeltjes of een of ander gongachtig geluid, ik geloof ook een kabbelend beekje, maar dat laatste lijkt mij geen goed idee om te gebruiken, dan moet je nog sneller je bed uit om naar de WC te gaan.

Ik ben al een paar dagen ’s morgens wakker geworden van het licht, nog voor dat die vogeltjes begonnen te fluiten.  Slechts één keer ben ik door de vogeltjes wakker geworden, ik lag op de verkeerde zij en zag daarom het licht niet.  Maar ik moet zeggen dat deze manier van wakker worden een stuk relaxter is dan dat ze ineens naast je herrie beginnen te maken. Alleen voor van de zomer moet ik nog iets bedenken, dan is het zo vroeg licht buiten dat ik de lamp wellicht niet kan gebruiken. Want vreemd genoeg, word ik in de zomer van het buiten licht worden weer niet wakker. Dan heb ik een gewone wekker nodig.

17 Comments

  1. Ik vind het heerlijk wakker worden met de wake-up light. Maar ik heb wel meer nodig dan kwetterende vogeltjes want die hebben we hier van nature al. Wij gebruiken de jungle-geluiden (olifant en aap) maar die zitten niet op alle uitvoeringen van de wake-up light.

  2. Hoi Frank, Ik draai alleen late diensten. Ben nu net drie kwartier thuis. Een wekker heb ik bijna nooit nodig, tenzij ik op stap ga, of een medische afspraak heb. Dan gebruik ik mijn mobiele telefoon als wekker. Jouw wekker is wel apart met dat licht.
    Groetjes Mara

  3. Ik draai alleen late diensten. Ben nu net drie kwartier thuis. Een wekker heb ik bijna nooit nodig, tenzij ik op stap ga, of een medische afspraak heb. Dan gebruik ik mijn mobiele telefoon als wekker. Jouw wekker is wel apart met dat licht.
    Groetjes Mara

  4. Is dit ook zo’n lel met een ouderwetse 100 watt gloeilamp er in? Dat Philips dergelijke energievreters tot zo laat op de markt heeft mogen dumpen is me een raadsel. De nieuwere versie zijn wat energiezuiniger.

    Zelf wordt ik alleen wakker van de goedkoopste en irritantste wekkertjes. Dwz voordat zo’n ellende ding afgaat ben ik wakker en schakel ik ‘m uit. Vroeger had ik een zelfgemaakte schakelklok die m’n bandrecorder en hifi installatie startte. Prachtig, maar ik bleef wel luisteren naar de mooie muziek en was m’n bed niet uit te branden. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.