Kefalonië – door Frank
Kefalonië – door Frank

Kefalonië – door Frank

Ik ben tijdens mijn laatste vakantie naar Kefalonië geweest. Veel mensen beginnen meteen vragend te kijken als ik dat zeg. Weinig mensen weten waar het ligt namelijk. Kefalonië is een Grieks eiland wat ten westen van het vaste land van Griekenland ligt in de Ionische zee. Een eind ten zuiden van Corfu en even ten noorden van Zakynthos. Ik ben daaraan gekomen doordat ik de film “Captain Corelli’s Mandolin” met Nicolas Cage en Penelope Cruz heb gezien. Na de eerste vijf minuten van de film had ik zoiets van daar wil ik zeker een keer naar toe. Het zag er allemaal zo mooi uit, geweldig. De film gaat over de Italiaanse Captain Corelli, (gespeeld door Nicholas Cage), die verliefd wordt op het lokale Griekse meisje Pelagia (gespeeld door Penelope Cruz), de film speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal verteld daarnaast ook het lot van de Italiaanse Acqui divisie tijdens de oorlog. Voor deze divisie is ook een monument opgericht op het eiland.

Deze vakantie heb ik weinig gefotografeerd. Het mee sjouwen van de camera was zeker de eerste dagen teveel gevraagd (ik was een beetje moe). Gelukkig had mijn echtgenote haar compactcamera bij zich, zodat als er een onbedwingbare behoefte ontstond bij mij, om toch een foto te maken, deze camera voor de dag werd gehaald.  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, niet waar! Wij hebben het eiland ervaren als een plek waar het massatoerisme nog niet is uitgebroken. Op sommige plekken was het volkomen stil. Je kon er op sommige plekken makkelijk een uur rijden zonder een andere auto tegen te komen.  Je vind er geen grote discotheken en andere spektakels maar wel veel rust. En de crisis, daar hebben we weinig van gemerkt.

Myrthos Beach

Myrthos Beach

Mellisani grot

Terras bij ons appartement

Poeske

Een vissersbootje

Voor dag en dauw uitvaren om wat visjes te vangen

De vangst van vannacht wordt aangeprijsd

16 reacties

  1. Zon, Zee, Strand, Visje, heerlijk eten. Allemaal zaken die ik ook beleef met m’n lief aan de Costa del Sol met het GROTE verschil dat jij dit allemaal in sirene rust kan beleven. Kan me voorstellen dat je dit bevallen is voor zo’n korte periode.
    Als je daar nog bent, nog veel plezier.
    Groetjes
    Mara

    1. Spellingscontrole is bij mij een vast onderdeel in mijn browser (Firefox). Het reactie venster staat immers lokaal, en je post als je klaar bent door op “Post Comment” te drukken pas naar het Blog. Het lijkt me overigens ook niet leuk dat een reactie door het blog geweigerd wordt met de mededeling “Reactei heb te feel skrijfauten” 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.