Een akkoord
Een akkoord

Een akkoord

En daar zit je dan met je sociale zekerheid en de zorg. Iedereen is het er over eens dat er flink bezuinigd moet worden. Zolang het je eigen beurs niet aangaat is dat ook vrij makkelijk. Anders is het als het jezelf betreft, dan komt de klager in Nederland boven drijven. Ik wil er geen woorden aan vuil maken, het kost me geld, oké niet leuk, maar ze zijn er wel uit, en wellicht dat het na een paar jaar weer beter gaat en Europa sterk uit deze recessie komt. Ik wens ze succes, maar vrees dat ook hier nog heel wat water door de Maas stroomt. Alleen niet zo veel meer als op onderstaande foto uit mijn archief (November 2010 Borgharen/Itteren)…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Er worden veel dingen aangepakt en dat moet ook. Iedereen schreeuwt nu moord en brand over de zorgpremies en veel mensen gaan flink meer betalen en dat voelt niet leuk natuurlijk. Wij zullen ook meer moeten gaan betalen met deze plannen maar we kunnen normaal blijven leven. MAAR! over de studenten van straks hoor ik niemand. Niet alleen gaat de basisbeurs weg maar ook de ov-kaart verdwijnt, voor jonge mensen die niet meteen op kamers gaan kan dit duizenden euro’s per jaar gaan kosten, dat komt allemaal bij hun lening op. Hoe moeten die jonge mensen straks aan hun zelfstandige leven beginnen, met een berg schuld waar je niet goed van wordt. Huis kopen? Vergeet het maar. Een dik salaris na de studie zit er voor velen ook niet in. Deze jonge generatie betaalt een onevenredig deel van de reking en ze beseffen het zelf nog niet.

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Tja, het is bekend geworden, we gaan weer meer achter uit, denk dat het al aardig gaat wennen. oma

  ot, zelf heb ik het niet zo op het hete eten, matig is al pittig genoeg.

 3. Het heeft helemaal geen zin om te stemmen, om 21.00, als de stemlokalen gesloten zijn, dan ruilt men in Den Haag sneller van standpunten dan van ondergoed, het poldermodel in optima forma.
  Ik las in de Spits dat je eerst de huisarts moet raadplegen voor je naar de eerste hulp gaat, anders heb je een eigen risico van 50 euro. Mocht je dus een zwaar auto-ongeluk hebben, dan wordt je toch geacht eerst de huisarts te raadplegen vóór je naar het ziekenhuis gaat.
  Misschien moeten we beginnen eerst al die gasten in de Tweede Kamer te controleren op het veelvoudig consumeren van verdovende middelen of op het lijden aan een ernstige vorm van hersenverweking, maar ik heb er geheel geen vertrouwen in!

 4. Het is een herhaling van zetten. In de jaren 80 moesten we ook de broekriem aanhalen, darna hebben we weer even een periode van bloei gehad en nu gaan we weer op herhaling. het wordt ooit wel weer beter, maar ook dan zal het niet voor eeuwig zijn. De hemel bestaat nu eenmaal niet. Ik vond de beide mannen wel lekker enthousiast en positief ingesteld en coöperatief. En dat is een hele nieuwe wind die er waait.

 5. Annette Barendregt

  Ik hou mijn hart vast voor de toekomst. Met twee chronisch zieken in huis en modaal inkomen…….. Ik zal maar positief blijven en genieten van wat ik nu heb. Het kan altijd erger. Maar ik vind ook dat de echte besparingen niet bij ons (gewone mensen) weggehaald moeten worden.

 6. ha die Sjoerd,

  bezuinigen zal inderdaad noodzakelijk zijn.
  Maar op gezondheidszorg en sociale zekerheid???
  Dat is zo ontzettend STOM!!!

  Laten ze wat anders kiezen: de JSF bijvoorbeeld.
  Die niet aanschaffen en dan kijken, hoeveel geld je nog hebt.
  Of die hele marine opdoeken. Het leger mag van mij ook weg.

  ja… ik weet het: simplistisch.
  Maar dát zijn wel de geldverslinders.

  En de bonussen…

  Ik kan zo wel uuuuren doorgaan.
  Groet van Marlou

  .

 7. ik las juist hier op teletekst dat de besparingen iedere nederlander 1000 euro zouden kosten (alle dat ieder van jullie dat moet betalen, maar het totaal bedrag zou overeen komen met 1000 euro per nederlander) …

 8. Ik heb het al vaker gezegd, verkiezingen is voor mij stemmen op een partij die volgens mij de beste ideeën heeft. Wat wil zeggen dat de ideeën van andere partijen zeker niet altijd slecht zijn. De uitslagen van verkiezingen zijn alleen maar beroerd voor mensen die op poppetjes (idols) stemmen. Als hun idol het niet gehaald heeft, of helemaal afgezeikt is zoals Jolanda Sap, dan is de uitslag pas echt beroerd. We zien wel wat het wordt, het is niet, waar ik voor gestemd heb, maar we moeten ze wel de kans geven hun gelijk te tonen. In ieder geval wordt het werken tot 67 en hopen dat je tot die tijd je baan houdt en gezond blijft, anders wordt het houtje bijten en op steentjes zuigen. Och ja ik zeg al jaren dat ik nog 10 jaar moet tot de pensioendatum is bereikt, daar ben ik inmiddels al aan gewend, eerst die 10 jaar maar eens zien te halen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.