Het is dubbel .. door Frank
Het is dubbel .. door Frank

Het is dubbel .. door Frank

Deze week las ik ergens dat het nieuwe kabinet van ons, net zo iets is als de reclame voor die koekjes destijds, met Bart de Graaf. Bart zei destijds, “zeg maar nee dan krijg je er twee”. Nou de strategische stemmers die Rutte gestemd hebben om Samsom uit het torentje te houden of andersom, die zijn bedankt. Nou hebben wij er ook twee. We zitten voorlopig opgescheept met beiden. Afgelopen maandag werd de beëdiging live op tv uitgezonden en ook dat ging in tweeën. Door een foutje in de communicatie liep de reclame op tv nog, waardoor ze het voor de live-uitzending nog eens over moesten doen. Bea sputterde even tegen, maar ze zweerden toch allemaal nog een keer. Mijn eerste gedachte hierbij was: “Dubbel genaaid houdt beter”. Twee keer zweren dan moeten ze toch wel heel erg hun best gaan doen. Voorlopig voelt het voor veel Nederlanders als genaaid worden, tenminste het lijkt er op, als je met je kop een beetje boven het maaiveld uitsteekt dan nivelleren ze je en noemen dat ook nog “feest”. Voor Samsom en de opperniveleerder Spekmans is het weer géén feest. Zij hebben namelijk zoveel salaris dat ze er netto zelfs op vooruit gaan. De hele tijd hebben ze de mond vol over dat het niet eerlijk is dat er mensen zijn die wat meer verdienen, maar zelf blijven de heren wel mooi buiten schot, en dat is dan kennelijk weer wel “eerlijk”. M.i. had men beter wat meer gerommeld met de diverse belastingschijven, het laagste omlaag en gewoon nog een hoge belastingschaal erbij. Dat zou mij persoonlijk zeker ook “wat” kosten, maar dat zou wel veel eerlijker zijn. Och ja er moet in de kamer nog veel over gedebatteerd worden, en als ze nou een beetje naar de oppositie luisteren, die ook wat “gunnen” dan komt het best wel goed. Emile, die uiteindelijk niet mee mocht doen, heeft best wel een paar ideeën die echt eerlijker zijn.

10 Comments

  1. Wat een gemopper. Is er eens snel een kabinet geformeerd, is het weer niet goed. Ik ben juist wel nieuwsgierig wat hier uit gaat komen, het is zo anders dan wat we de afgelopen decennia gehad hebben met altijd weer dat CDA erbij.

  2. Ik was hier van te voren al bang voor en helaas het is uitgekomen.
    Wat (bijna)iedereen vergeten is, de vraag een week voor de verkiezingen aan Samson en Rutte “hebben jullie al een afspraak in de agenda staan voor 13 september” Een volmondig nee was het antwoord, geloof jij het geloof ik het.

  3. Als sociaal-liberaal vind ik dit prima. Dwz laat ze het maar direct met elkaar uitvechten ipv via het CDA wat er altijd waterige, tragere en/of onwerkbare compromissen van maakt. Net als traptreden kan je maar beter voor tree 1 of 2 kiezen ipv tree 1,5.

    Niet dat ik het met alle keuzes eens ben. Ik vind dus dat je geen inkomenspolitiek via de zorgverzekeraar moet bedrijven. Net als andere verzekeringen moeten die vragen wat ze nodig hebben. Als de regering mensen met een laag inkomen uit de shit willen helpen, dan idd door andere belastingtarieven en bijvoorbeeld zo’n zorgtoeslag via de belastingdienst. Nu moet ik mijn inkomen aan de zorgverzekeraar doorgeven en wat mij betreft gaat hem dat geen moer aan. Voor je het weet zit je weer in de oude situatie waarbij particuluieren eerder geholpen worden als ziekenfondsers.

    Het ergste is dat er op deze manier helemaal niet zo wordt geniveleerd. In percentages betalen de hoge inkomens nog altijd minder dan de lage inkomens. Maar de flapdrollen der journalisten en polici blijven in absolute bedragen rekenen en dan valt dat niet.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.