Op de kleintjes letten – door Frank
Op de kleintjes letten – door Frank

Op de kleintjes letten – door Frank

Aangenaam verrast was ik deze week dat Mark en Diederik kennelijk dit blog ook lezen en ongeveer gedaan hebben wat ik een beter idee vond, namelijk rommelen met de belastingschijven.

M.i. had men beter wat meer gerommeld met de diverse belastingschijven, het laagste omlaag en gewoon nog een hoge belastingschaal erbij. Dat zou mij persoonlijk zeker ook “wat” kosten, maar dat zou wel veel eerlijker zijn.

We moeten natuurlijk afwachten wat het wordt, en zullen wellicht meer op de “kleintjes” moeten letten. Daarom is volgende tip misschien wel interessant:

Ik had last van lens-creep. Nee dat is geen ziekte, maar een door zijn eigen gewicht uitschuivende zoomlens op de camera. Hij zoomt daarmee continu in als hij omlaag gericht is, hetgeen lastig is als je bijvoorbeeld ook omlaag gericht een foto wil maken zonder ingezoomd te zijn. Nou hebben ze daar iets voor, een Amerikaanse firma heeft de zogenaamde lensband uitgevonden. Dit is een siliconen bandje wat je om je lens doet op de plek waar de zoomring zit. Het is eenvoudig te gebruiken. Doe de Lensband over je lens. Schuif hem recht over de zoomring wanneer de band niet nodig is. Als je hem wel wil gebruiken gebruiken, om het verschuiven te voorkomen, schuif je hem half over het niet bewegende deel van de lens. De druk van de band voorkomt dan dat de lens uit zijn ingestelde positie glijdt. Natuurlijk moet de scherpstelring vrij blijven. Ik heb tijdens een vakantie nog een tijdje met een brede postelastiek om de lens gelopen, dat doet het ook, maar ziet wel armoedig uit. Daarom had ik bedacht dat bandje in Amerika te bestellen. Echter het bandje wat daar 5 dollar kost moet met verzendkosten hier ineens 15 euro opbrengen. In Nederland zit ook een leverancier die vraagt er 10 euro voor, maar met de verzendkosten van hem erbij ben ik ook dan weer even duur uit. Dat vond ik voor een siliconen bandje net iets teveel. Dat is gewoon niet binnen proportie. Een mooi alternatief heb ik gevonden in zo’n siliconen armbandje welke ook al een tijd heel populair zijn. Die kosten vaak maar iets van 2 euro, of soms heeft iemand er nog wel een ergens liggen, wat toch niet meer gedragen wordt. Ik heb er nu een met de tekst “respect2All” en eentje met “I love London” er op. En dat werkt net zo goed. Mooi toch?

15 Comments

  1. Een uitstekende oplossing Frank. Albert is met pré-pensioen en heeft de laatste vier jaar er niets bijgekregen van het ABP. Dus we letten af en toe ook op de kleintjes. En of we nu voor Groninger of Zeeuw uitgemaakt worden, dat maakt ons niets uit.
    Groetjes vanuit die “dolfijne” stad.
    Saludos Mara

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.