Een historische dag – door Frank
Een historische dag – door Frank

Een historische dag – door Frank

Doordat we vroeger nog al eens keer met onze petekinderen naar McDonalds gingen ben ik die hamburgers, met name de quarterpounder gaan waarderen als een lekkere hap. Dat vertelde ik af en toe wel eens een keer aan collega’s, vrienden, etc. en dan kreeg ik reacties als “bah die dingen zijn niet te vreten”, of een collega die de hamburgerketen meteen als “McDrek” betitelde. Nou ja smaken verschillen niet waar? Daarnaast had je ook mensen, die steevast vertelden dat de hamburgers van de concurrentie, Burger King, véél lekkerder zijn. Sinds zo’n jaar of tien heb ik me dus ook voorgenomen om eens een Hamburger van Burger King te proeven. Alleen dat is bij ons in Zuid-Limburg nog niet zo gemakkelijk. Elk gat hier heeft wel een McDonalds maar een Burger King vond je tot voor kort alleen maar in Kerkrade, voor mij aan de ander kant van de provincie. Maar, sinds kort ook in Maastricht. In ieder geval iedere keer dat ik in de buurt van een Burger King was de afgelopen jaren, had ik net gegeten, geen tijd, of er stond thuis iets lekkers te wachten. Afgelopen zaterdag had ik iemand beloofd om haar naar Schiphol te brengen. Nadat ik de betreffende persoon een goede reis had gewenst bij de Douanepoortjes en uitgezwaaid, begon het toch wel een beetje in de maag te knagen. Het was weliswaar pas halfelf in de ochtend, maar het was/is een lange rit vanuit Zuid-Limburg naar Schiphol, we waren ook al vroeg opgestaan, dus we lustten inmiddels wel wat. En zie op Schiphol hebben ze een Burger King (ook een McDonalds, maar die zit achter de Douane). Daar bij de Burger King een Hamburger uitgezocht die er op de foto wel aantrekkelijk uitzag, en ik moet zeggen, het smaakte heel goed. Anders als die van McDonalds, misschien zelfs wel een beetje lekkerder. Niettemin was afgelopen zaterdag daarom een historische ofwel memorabele dag voor me, na tien jaar eindelijk eens een hamburger van Burger King geproefd!

 

18 Comments

  1. Als we terugkomen op Schiphol gaan we altijd even langs bij de Burgerking, dus jouw blijdschap kunnen we begrijpen. Ons beider favoriet is echter de grillburger van de FEBO, waar dan ook. Die smaakt voor ons het lekkerst. Ik neem er meestal twee 😉
    Saludos Albert

  2. Het grut hier vindt de patat van de burger king minder dan die van de mc, en de broodjes zijn een beetje erg klef, waar die bij de quarter pounder en de big tasty veel beter zijn.
    Dus: nu eens een big tasty scoren bij de mc, waarschijnlijk vind je die een stuk beter dan de whopper van de burger king!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.