Mijn top 2000 dit jaar – door Frank
Mijn top 2000 dit jaar – door Frank

Mijn top 2000 dit jaar – door Frank

Werk hebben we genoeg, meer dan we af krijgen. Werken is ook niet zo heel erg, maar er gaat wel veel vrije tijd in zitten, de laatste tijd heel veel, eigenlijk te veel. Sjoerd kan er over meepraten. Stilaan noemen we het bij ons dan ook geen werken meer maar een “Way of life”. Thuis staat de PC deze dagen dan ook weinig aan. Overdag heb ik al voldoende naar het scherm gestaard, mijn pupillen  beginnen al rechte hoekjes te vertonen. Daarom heb ik dit jaar geen uitgebreid onderzoek gedaan wat mijn top 20 voor de top 2000 aller tijden zou zijn. Deze keer bedacht ik dat ik een overzichtje jeugdsentiment naar Radio 2 zou sturen. Gewoon de eerste plaatjes die me invielen. Van de hak op de tak en ook niet echt een logisch verband er in. Dit zijn de plaatjes die op een oude “Pick-up” via een krakende radio door mijn slaapkamer galmden. Mijn ouders en ook onze buren konden dat ook niet echt waarderen, regelmatig werd ik daarom verzocht of het ook wat zachter kon. Natuurlijk kon dat, maar nooit lang…. 🙄

16 Comments

 1. Hoi Frank, Wat heb jij een mooi lijstje ingediend. Vooral het nummer “See Me Feel Me” van The Who roept bij herinneringen op aan de tijd dat ik in Watford bij London als au-pair ‘werkzaam’ was. Ook ik ga genieten tijdens de Top 2000. Dat eindejaars-sfeertje heeft gewoon wat.
  Fijn weekend en tot blogs.
  Groetjes Mara

 2. Gelukkig mogen smaken verschillen, want ik heb erg weinig met dit lijstje. Alles er op is zo ongeveer grijsgedraaid en ik hou nu eenmaal niet van herhalingen. Als ik het lijstje bekijk dan gok ik dat je de leeftijd van mijn oudere broer hebt en dus in 1968 circa 16 jaar was.

  De hele top-2000 laat ik al een jaar of 15 aan me voorbij gaan, omdat het immer dezelfde nummers zijn, hooguit in een marginaal andere volgorde. Een klein voordeel is dat ze te lange nummer als Helo of Flyes ook draaien, waar de gewone zenders nooit aan willen beginnen. Maar gelukkig kan je zoiets gewoon op youtube starten net als Ommadawn, dat waarschijnlijk niet eens in de top2000 komt. En ik ben ook wel blij dat een aantal nummers te lang zijn, waardoor ze niet grijs worden gedraaid. Elk nadeel hep z’n voordeel. 🙂

   1. fijn om ook een antwoord te vinden op mijn vraag

    hilversum 3 ken ik van vroeger 🙂

    hier in belgie (ik ben van belgisch limburg) hebben we vanaf tweede kerstdag tot oudejaarsavond ‘de 1000 klassiekers’

 3. Annette Barendregt

  Interessante keuze. Ik kan de meeste wel meebléren. Crosby, Stills, Nash & Young vind ik van dit lijstje wel de mooiste. Dat “Our House” schept zo’n mooi beeld van hoe thuis zou moeten zijn. With two cats in the yard, life used to be so hard. Now everything is easy ‘cause of you. Mmmmmmmm, zwijmel.

 4. Ha die Frank!

  Ik heb zo ongeveer dezelfde muziekstandaard als jij.
  Gelukkig heb ik ook gestemd. Vorig jaar was ik bet even te laat…
  Ik vind het altijd een top-programma: de top2000

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.