Een week geleden
Een week geleden

Een week geleden

bVision Photography

Vandaag mag ik weer vol aan de bak, en als ik het goed in mijn geheugen heb opgeslagen wordt het meteen een super lange dag. De vakantie is afgelopen, maar de beelden van een weekje geleden wil ik u niet onthouden. We hebben het goed gehad in Portugal, behalve een nacht. Sakkerdjie, ik dacht dat de wereld verging en de zondvloed was begonnen. We waren van plan om naar Vila Real de San Antonia te gaan, en uiteindelijk is ons dat ook gelukt. Onze gehuurde Fiat Puncto heeft daarvoor wel even een zwem- en duikcursus gehad, maar dat drukte de pret echt niet. We hebben het hoogste, diepste, westelijkste, een oostelijkste punt van de Algarve gezien. En geconstateerd dat het hoogste punt niet geschikt was voor onze Fiat Puncto, maar meer geschikt zou zijn geweest voor de MG. Mèn, dat was hoog in ene keer… De Algarve is mooi en ruig, en we gaan beslist nog eens terug, maar dan langer. En wie weet, met de MG (dat scheelt een vliegreisje…). Het ruige, bochtige terrein is daar heel geschikt voor en sportwagen. Maar vooreerst, Be aware, I’m back again…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Onvoorstelbaar wat jij meegemaakt hebt in één week. Zoveel water. Het was trouwens die tijd behoorlijk wisselvallig op het Iberisch schiereiland. Dat vernam ik van Spaanse vrienden uit Los Boliches via de mail.
  Grtz Mara

  P.S. In Spanje noemen ze dit een Gota Fria. In september was het in Andalucia ook raak.

  De Middellandse Zee en Spanje, vooral de oostkust en de Balearen, krijgen ongeveer jaarlijks à tweejaarlijks af te rekenen met dit verschijnsel, dat vertaald “koude bel” of “koude douche” betekent. Het verschijnsel gaat gepaard met zeer hevige regenval en storm, vaak met windsnelheden tussen de 100 en 200 km/u. Door de grote hoeveelheid regen neemt ook de temperatuur af. Een gota fria is van korte duur.

  De oorzaak is kort gezegd het in de nazomer of het vroege najaar botsen van de nog warme vochtige Middellandsezeelucht vanuit het oosten op de reeds afkoelende Atlantischeoceaanlucht vanuit het westen.

 2. Hoi Sjoerd,

  Leuk dat je er weer bent…. vandaag weer aan het werk… ben benieuwd hoe het is bevallen… jij reed door het water… maar ik reed vandaag door een dikke, dikke nevel… en dat vlak langs water… maar ben ook weer heelhuids thuis…Je kunt in ieder weer lekker teren op mooie herinneringen…Agnès

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.