Een week geleden

bVision Photography

Vandaag mag ik weer vol aan de bak, en als ik het goed in mijn geheugen heb opgeslagen wordt het meteen een super lange dag. De vakantie is afgelopen, maar de beelden van een weekje geleden wil ik u niet onthouden. We hebben het goed gehad in Portugal, behalve een nacht. Sakkerdjie, ik dacht dat de wereld verging en de zondvloed was begonnen. We waren van plan om naar Vila Real de San Antonia te gaan, en uiteindelijk is ons dat ook gelukt. Onze gehuurde Fiat Puncto heeft daarvoor wel even een zwem- en duikcursus gehad, maar dat drukte de pret echt niet. We hebben het hoogste, diepste, westelijkste, een oostelijkste punt van de Algarve gezien. En geconstateerd dat het hoogste punt niet geschikt was voor onze Fiat Puncto, maar meer geschikt zou zijn geweest voor de MG. Mèn, dat was hoog in ene keer… De Algarve is mooi en ruig, en we gaan beslist nog eens terug, maar dan langer. En wie weet, met de MG (dat scheelt een vliegreisje…). Het ruige, bochtige terrein is daar heel geschikt voor en sportwagen. Maar vooreerst, Be aware, I’m back again…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Onvoorstelbaar wat jij meegemaakt hebt in één week. Zoveel water. Het was trouwens die tijd behoorlijk wisselvallig op het Iberisch schiereiland. Dat vernam ik van Spaanse vrienden uit Los Boliches via de mail.
  Grtz Mara

  P.S. In Spanje noemen ze dit een Gota Fria. In september was het in Andalucia ook raak.

  De Middellandse Zee en Spanje, vooral de oostkust en de Balearen, krijgen ongeveer jaarlijks à tweejaarlijks af te rekenen met dit verschijnsel, dat vertaald “koude bel” of “koude douche” betekent. Het verschijnsel gaat gepaard met zeer hevige regenval en storm, vaak met windsnelheden tussen de 100 en 200 km/u. Door de grote hoeveelheid regen neemt ook de temperatuur af. Een gota fria is van korte duur.

  De oorzaak is kort gezegd het in de nazomer of het vroege najaar botsen van de nog warme vochtige Middellandsezeelucht vanuit het oosten op de reeds afkoelende Atlantischeoceaanlucht vanuit het westen.

 2. Ha Sjoerd,

  Welkom thuis, daar is het ook wennen met het weer.
  Gelukkig geen dram gehad door de regen.
  Dan maar met de MG volgende keer. oma

 3. wow Sjoerd dat heb ik ook nog niet gezien daar…………….
  maar ben het met je eens, het is prachtig daar…………

 4. De weerlieden hebben ons de afgelopen week wel andere verhaaltjes over Portugal op de mouw gespeld dan deze beelden laten zien.

 5. Je gaat toch ook naar het zuiden voor waterplezier? Of was dit overdreven? 😉

 6. Ai..
  Een beetje regen hebben wij ook wel gehad… Maar zoveel nee dat niet!
  Welkom terug Sjoerd.

 7. Hoi Sjoerd,

  Leuk dat je er weer bent…. vandaag weer aan het werk… ben benieuwd hoe het is bevallen… jij reed door het water… maar ik reed vandaag door een dikke, dikke nevel… en dat vlak langs water… maar ben ook weer heelhuids thuis…Je kunt in ieder weer lekker teren op mooie herinneringen…Agnès

 8. dat is ook al weer achter de rug.
  na morgen is het weer weekend, dus ff op de tanden bijten.

 9. Welkom terug, het nagenieten is begonnen. 😉
  En het Aklimatiseren gaat vlug, vanavond ben je weer toe aan vakantie.

 10. Als dit Portugal is denk ik stiekempjes, laat maar zitten. Maar zo te lezen hebben jullie behalve dit dagdeel wel prima weer gehad. Je wilt niet voor niets terug.

 11. Voor dergelijke omstandigheden reis je natuurlijk niet helemaal naar Portugal, maar het kleurt je vakantie wel.

 12. Annette Barendregt

  Welkom terug! Interessant reisje geweest, zo te lezen. Lekker door dat modderige water! Gelukkig hoefde je die auto zelf niet te wassen.

 13. Die fiat is niet anders gewend daar 🙂 maar gelukkig heb je het overleefd. Werk ze vandaag!

 14. Hai Sjoerd!

  welkom thuis!!
  Wat een hoogwater !!!

  Gelukkig weten we dat jullie ook stralend weer hebben gehad.
  Dus… kom maar op met die fotoos!!

  groetjes, Marlou

  .

 15. Bij ons is er meer dan 120 liter gevallen die week . verschrikkelijk , zelfs mijn tuin kon het water niet meer slikken !

 16. Altijd leuk om weer terug te willen, dan heb je het goed gehad..!!
  Succes vandaag weer.

Geef een reactie