NSU spider
NSU spider

NSU spider

bVision Photography

De allereerste productiewagen met een wankelmotor. Alleen al daarom mag hij de virtuele garage in… De rotatiemotor is ontwikkeld door Felix Wankel. Voor mij een van de grotere ontwikkelaars op het gebied van motorontwikkeling. Hij leek een beetje op een oude BMW 302 volgens mij, maar dat mag de pret niet drukken. Het ging immers om de motor.

bVision Photography

Daarnaast is het uiteraard gewoon een mooie auto. Een cabriolet naar mijn hart. Alleen een beetje duur in onderhoud. Ach en het merk NSU is weliswaar opgegaan in Auto Union en later Audi, maar voor mij leeft het voort. De meest bekende NSU met wankelmotor is de RO80 geworden. Maar ook daar waren er problemen met o.a. de afdichting van de rotor. In principe geeft de motor het gevoel en geluid van een turbine motor.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Zeker een leuk wagentje, die motor was minder, alleen Mazda heeft zoiets nog eens in een sportautootje gebouwd, verzegeld om te voorkomen dat er ondeskundig aan geklooid zou worden. Maar een succes werd het niet.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.