NSU spider

bVision Photography

De allereerste productiewagen met een wankelmotor. Alleen al daarom mag hij de virtuele garage in… De rotatiemotor is ontwikkeld door Felix Wankel. Voor mij een van de grotere ontwikkelaars op het gebied van motorontwikkeling. Hij leek een beetje op een oude BMW 302 volgens mij, maar dat mag de pret niet drukken. Het ging immers om de motor.

bVision Photography

Daarnaast is het uiteraard gewoon een mooie auto. Een cabriolet naar mijn hart. Alleen een beetje duur in onderhoud. Ach en het merk NSU is weliswaar opgegaan in Auto Union en later Audi, maar voor mij leeft het voort. De meest bekende NSU met wankelmotor is de RO80 geworden. Maar ook daar waren er problemen met o.a. de afdichting van de rotor. In principe geeft de motor het gevoel en geluid van een turbine motor.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Blijft natuurlijk geen Porsche. En verkeerde kleur.

 2. Ja, Mazda heeft die Wankelmotoren pas geperfectioneerd in hun RX-modellen. Die Ro80 zag er enorm apart uit vond ik altijd, echt zijn tijd vooruit.

 3. NSU- Ja daar heb ik nog mooie herinneringen aan…een leuk wagentje.. misschien had ik deze wel iiever dan die van mijn partner die hem in zijn echter garage heeft geplaatst…Agnès

 4. Nostalgie, een buurman van ons had zo’n karretje.

 5. Gewoon een mooi model. Bedankt voor het uploaden en plaatsen in je virtuele garage.
  Saludos Albert

 6. nog nooit gehoord van een wankelmotor

 7. Ik kan mij deze nog wel herinneren. Gek eigenlijk dat de hele NSU naar mijn idee geruisloos verdwenen is.

 8. leuk autotje, om nostalgisch bij te worden.

 9. Zeker een leuk wagentje, die motor was minder, alleen Mazda heeft zoiets nog eens in een sportautootje gebouwd, verzegeld om te voorkomen dat er ondeskundig aan geklooid zou worden. Maar een succes werd het niet.

 10. Doet inderdaad geen pijn aan de ogen.

 11. Eerlijk gezegd zie ik jouw cabrio toch liever.

 12. Dit is echt een beauty. Heel vroeger hadden onze buren een NSU prinz. Daar ken ik het merk NSU van.

 13. Wij hadden ook ooit een nsu maar die zag er heel anders uit hoor en die pruttelde ook, haha. Deze mag er zijn.

 14. Lelijk is de wagen zeer zeker niet. En hij heeft zijn kleur mee.

 15. Dan maar vaak naar kijken, je hebt al een mooie voor de deur staan.
  Fijne zaterdag.

 16. Ah, ik vind de naam van de ontwikkelaar al mooi, meneer Wankel!
  En het is een net wagentje.

Geef een reactie