Music is in the air
Music is in the air

Music is in the air

Als je zoiets onderweg tegenkomt sta je raar te kijken. Het muziekinstrument is mij volledig onbekend en ik hoop dat er iemand is die me kan vertellen of dit ergens te krijgen is. Wat ik wel weet is dat deze man dit muziekinstrument bespeelde alsof hij nooit wat anders had gedaan. En het klonk loepzuiver, voor zover een loep iets met muziek te maken kan hebben. Hij verdiende goed op dit plaatsje bij het fort in Sagres, maar dit klonk wel zo super dat je er gewoon niet aan voorbij kon gaan. Het maken van de foto geeft me altijd het gevoel dat ik hiervoor moet betalen, maar voor deze ene keer vond ik het gezien zijn kunsten helemaal niet erg om zelfs wat extra’s te geven. Dat doet me even terugdenken aan de jeugdige bedelaars in het centrum val Albufeira, Mister, do you have a cigaret… No I’m sorry, I quit smoking, and that’s better and cheaper for you too… Overigens viel het aantal bedelaars daar wel mee in vergelijking met Djerba of Italië.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Een eerlijke broodwinning..alhoewel.. zal het genoeg opleveren? In Nederland zijn er ook steeds meer straatmuzikanten.. ik vind het toch altijd wel iets zieligs hebben..Ik zie muziek meer als iets wat je geniet op een andere plek dan voor de deur bij AH…Agnès

 2. Dankzij Redstar weet ik nu wat voor instrument het zijn en hoe de klank is. Bedankt John. Ook in Zuid Spanje stikt het van de straat muzikanten en niet te vergeten ook van die “lookie lookie” figuren uit Afrika die van alles te koop aanbieden. Was dat in Abufeira ook het geval?
  Saludos Albert

 3. Hai Sjoerd,

  wat een schitterende instrumenten.
  Die klankschalen heb ik ook eens gehoord midden op de markt in Anduze.
  Hordes mensen stonden er omheen te luisteren.
  Wat een klank!!

  Maar hoe ze heten? Geen idee. Het zal wel een Caraïbisch instrument zijn.
  Daar maken ze muziek uit van die grote tonnen door er op te rammelen…
  Heeft het niet iets met een steelband te maken?

  En die hoorn? Een alpenhoorn? Ja, zo blijven we puzzelen…

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: