Ollie’s vragen
Ollie’s vragen

Ollie’s vragen

Een stokje kan ik het niet noemen, eerder een uitdaging om de volgende vragen van Ollie die stonden op zijn Blunderboek op mijn blog te beantwoorden. Het was weekend en dan heb ik meestal wat meer tijd dan door de week dus…

1. Naar welke persoon M/V uit de geschiedenis of heden kijkt ge naar op en waarom ?

Als ik in de geschiedenis kijk vind ik Churchill een van de meest markante persoonlijkheden ooit in de politiek Hij was een echt staatsman en zijn filosofieën zijn in de hele wereld een begrip. Een politicus denkt aan de volgende verkiezing, een staatsman aan de toekomst was een van de vele uitspraken die hem typeerde.
Maar als wetenschapper heeft vooral Einstein voor mij een grote stempel gedrukt op de hedendaagse samenleving. Vooral door het loslaten van de gebaande wegen. De relativiteitstheorie heeft de hele wetenschap op zijn kop gezet en de redenering er achter wordt maar door weinigen echt begrepen.

bVision PhotographybVision Photography

2. Wat betekend bloggen voor jezelf ?

Bloggen is voor mij een poort naar de buitenwereld. Iedere blogger ontwikkelt zijn eigen stijl, en buiten een enkeling, wordt dat ook gerespecteerd. Het is alsof je iedere dag even contact hebt met je medebloggers, en elkaar leert kennen en waarderen. Het houdt de geest scherp. Respect voor een iedereen, ongeacht seksuele voorkeuren, godsdienst, geslacht of huidskleur. Een multiculturele samenleving in een verenigd Europa. Dat respect hoort voor mij ook bij bloggen.

bVision Photography

3. Waar hebt ge een ware afkeer aan ?

Ik heb een hekel aan mensen die beginnen met het woord gelieve in een mail te gebruiken. Dan gaan mij de haren recht overeind staan. Ook mensen die iets van mij gedaan willen krijgen door naar mijn baas te gaan, zonder het gewoon aan mij te vragen, kunnen voor mij de boom in. Gewoon recht voor zijn raap en eerlijk zijn, dat is het motto.

bVision Photography

4.Door omstandigheden kan je maar één boek , één plaat , en één film overhouden , welke zou je nemen en waarom ?.

De plaat kan ik kort over zijn, dat wordt sgt Pepper’s lonely hearts club band van de Beatles. Films is wat moeilijker, ik kijk niet zoveel films, maar ik denk dat het Lord of the rings zou worden. Het boek, wellicht verwacht, wordt The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy van Douglas Adams. Het liefst natuurlijk wel op mijn Laptop…

bVision PhotographybVision PhotographybVision Photography

5.Beschrijf jezelf met enkele trefwoorden.

Mijn sterrenbeeld is Stier, en zo ga ik ook overal doorheen. Mensen die mij een rode lap voorhouden, moeten er wel rekening mee houden dat ik doordacht handel, en niet als een dolleman te keer ga. Verder ben ik een gewone jongen die houdt van auto’s, zijn gezin en zijn katten en niet te vergeten mijn werk. Mijn grootste hobby is fotografie, in dat opzicht ben ik een kleine Japanner. Stropdassen zijn aan mij niet besteed, ik loop altijd in een spijkerbroek, en voor mij is het altijd vrijdag. Verder ben ik geneigd om te leven naar de filosofie van Boeddha, daar kan ik me nog het beste in vinden.

bVision PhotographybVision Photography

19 Comments

 1. Over het bloggen.. Prachtig antwoord!
  Ik vind het ook heerlijk om blogs van anderen te lezen. Je leert elkaar toch eigenlijk wel goed kennen…
  En dan maar zeggen dat sociale media niet ‘echt’ is… 🙂

 2. Goed geantwoord. Zo’n korte beschrijving zou iedere logger in zijn About moeten zetten. Ik erger me daar altijd aan als er weer een nieuw weblog opduikt met in de About Me alleen een sterrenbeeld en sex ‘(fe)male’. Dan weet je nog niks.

 3. Annette Barendregt

  Hahaha. Ik ken je opeens een stuk beter. Aangezien we elkaar alleen virtueel kennen blijft toch altijd de vraag hoe je in werkelijkheid bent. Stieren liggen mij (Steenbok) wel qua karakter. Onze smaken lopen uiteen, maar dat maakt niks uit. Dat is juist leuk. Gelieve wel door te gaan met je leuke blogjes! Grappig, dat je je daar zo aan ergert. Volgens mij gebruik ik het nooit, maar door jou ga ik er nu toch anders naar kijken.

 4. Ik herken je onmiddelijk in je antwoorden , had niet anders verwacht :-), wat je nu schrijft wat je veracht ; Ook ik haat dat achter de rug of onrechtstreeks vragen aan je te stellen .
  En de spijkerbroek , ook mijn visitekaartje ! Toen mijn bazin me vroeg of ik geen kostuum had als ik naar een vergadering moet antwoordde ik ; In kostuum benik mezelf niet ze moeten me leren aanvaarden hoe of wie ik ben !
  En de spijkerbroek is het laatste item die we nog hebben , de lange haren zijn helaas verdwenen wegens haargebrek !hahahahaha !
  En sgt Pepper ; Daar zijn we volledig mee eens zeker ?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.