Een spannende zondag in Ryptsjerk
Een spannende zondag in Ryptsjerk

Een spannende zondag in Ryptsjerk

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze spannende zondag is aangedragen door Hanny (Hanske), die onderweg dit huisje tegen kwam en zich realiseerde dat ze hier wel erg vaak langs gekomen was zonder het echt op te merken. Het staat ook een beetje verscholen vlakbij een bushalte aan de Rijksstraatweg 15 ter hoogte van Ryptsjerk (Rijperkerk). Onderdeel van de gemeente Tietjerksteradeel aan het recreatiegebied “de grote wielen” in Friesland. Dit is ook nog een oude stijl huisje waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen het hoogspanningsgedeelte (10 kV) en het laagspanningsgedeelte (230-400V). Vroeger werd dit onderscheid heel duidelijk gemaakt, want er zaten ook verschillende sleutels op de deuren zodat men zich niet kon vergissen.
De volgende staan nog in de wacht…

 • di Mario (16-12-12)
 • Chantal (23-12-12)
 • Wieneke (30-12-12)

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 53 13’ 05.91” en 5 54’ 29.02” (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

 1. Jammer van de spuitbusgasten, want het is wel een leuk huisje. He.. ik dacht dat ik hier niet kon komen, maar ik kan er wel wat opzetten. Ik zal niet teveel schrijven, zonde van de ruimte.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Van origine is het een mooi en degelijk trafohuisje van het PEB, maar met al die lelijke graffiti is het maar goed dat het wat verscholen staat.
  Bijzonder plekje overigens daar hoor. Elk jaar gaat er in de Ryptsjerksterpolder een ploegje van een man of drie als het even kan over één nacht ijs, om maar als eersten op natuurijs te schaatsen. Ook dit jaar is het ze weer gelukt. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.