Fiat 500 Nuovo

bVision Photography

Deze auto trof ik een weekje of zo geden aan op het parkeerdek van de woonboulevard in Heerlen. Een beetje niet origineel met die wieltjes, maar dat is te herstellen. De kwaliteit van de foto’s is minder, maar dat komt doordat ze met mijn mobiele telefoon zijn gemaakt

bVision Photography

Het is een Fiat Nuovo 500R uit 1973, bijna 40 jaar oud dus. Het was het laaste model in deze serie. Daarna stopte de productie. Met zijn twee cilinders en een gewicht van 600 kilo was het geen snelheidsmonster. In deze uitvoering zit het motortje van de in die tijd op de markt gebrachte Fiat 126. Hij gaat wel direct mijn virtuele garage in.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Hai Sjoerd!!!
  Dat is een mooi oudje!!!
  Precies zo eentje heb ik ook gehad.
  Geruild met mijn zus voor een tv’tje
  Zij de tv en ik de 500
  Wat kon ik die goed parkeren waar ik toen woonde: op plekjes waar geen auto meer kon staan, op de Nieuwe Zijds Voorburgwal in Amsterdam.. Geweldig!!!
  Maar toen……………. Kreeg ik een Lelijke Eend.
  Ja… Daar kon zelfs de 500 niet tegenop.

  Groet, Marlou

  .

 2. Groot gelijk dat je deze auto in je virtuele garage plaatst. Zij is zeker de moeite waard. Op zondag 7 oktober j.l. kwamen wij ook een Fiat 500 tegen. Zij was ook mooi. Ga naar: http://albertymara.blogspot.nl/2012/10/deze-fiat-500-kwamen-wij-tegen-in.html
  Saludos Albert

 3. Veel te langzaam, en ook nog eens te licht voor mij.

 4. Nou, hij staat er prima op, lekker te glanzen!

 5. bijna 40 jaar en het rijdt nog

 6. Ha Sjoerd,

  Ha de enige echte 500, leuke auto, makkelijk te parkeren.
  Wel weer jammer van de verkeerde velgen. oma

 7. Grappig karretje maar voldoet helemaal niet aan hedendaagse veiligheidseisen. In de virtuele garage kan dat gelukkig geen kwaad.

 8. Het zijn wel leuke dinkytoys.

 9. zo een auto MOET ik hebben

 10. Het is een grappig autootje, maar daar pas ik toch echt niet in.

 11. ziet er goed uit,
  een leuk karretje.

 12. Als ik fiatjes 500 zie moet ik er altijd aan denken dat Joop hierin met vijf volwassen mannen naar cursus reed, ruimte zat 🙂

 13. De wagen ziet er verder nog zeer goed uit zeg!

 14. Doet me altijd denken aan een rugzakje

 15. Met veel plezier in zo’n soort gelijke jaren rond gereden..!
  Heerlijk karretje was het.
  Fijn weekend Sjoerd.

 16. Hij ziet er wel uit als een mooi racemonster.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Geweldig! In een Fiat 500 reden wij eertijds met z’n vieren van Amsterdam naar Kopenhagen. De terugweg heeft het arme autootje niet mogen meemaken. Sterker nog: hij is langs een of andere snelweg in Denemarken blijven staan.

Geef een reactie