Fiat 500 Nuovo
Fiat 500 Nuovo

Fiat 500 Nuovo

bVision Photography

Deze auto trof ik een weekje of zo geden aan op het parkeerdek van de woonboulevard in Heerlen. Een beetje niet origineel met die wieltjes, maar dat is te herstellen. De kwaliteit van de foto’s is minder, maar dat komt doordat ze met mijn mobiele telefoon zijn gemaakt

bVision Photography

Het is een Fiat Nuovo 500R uit 1973, bijna 40 jaar oud dus. Het was het laaste model in deze serie. Daarna stopte de productie. Met zijn twee cilinders en een gewicht van 600 kilo was het geen snelheidsmonster. In deze uitvoering zit het motortje van de in die tijd op de markt gebrachte Fiat 126. Hij gaat wel direct mijn virtuele garage in.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Hai Sjoerd!!!
  Dat is een mooi oudje!!!
  Precies zo eentje heb ik ook gehad.
  Geruild met mijn zus voor een tv’tje
  Zij de tv en ik de 500
  Wat kon ik die goed parkeren waar ik toen woonde: op plekjes waar geen auto meer kon staan, op de Nieuwe Zijds Voorburgwal in Amsterdam.. Geweldig!!!
  Maar toen……………. Kreeg ik een Lelijke Eend.
  Ja… Daar kon zelfs de 500 niet tegenop.

  Groet, Marlou

  .

 2. Terrebel

  Geweldig! In een Fiat 500 reden wij eertijds met z’n vieren van Amsterdam naar Kopenhagen. De terugweg heeft het arme autootje niet mogen meemaken. Sterker nog: hij is langs een of andere snelweg in Denemarken blijven staan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.