Ice Cold

bVision Photography

Deze foto maakte ik afgelopen zaterdag op weg door Landgraaf richtig Herzogenrath (D). In eerste instantie had mijn camera het maar moeilijk met de besneeuwde omstandigheden en was ik een beetje lui uitgevallen. Uiteraard had ik de witbalans moeten aanpassen en temperatuur van het licht. Maar in de haast van het voorbij rijden werden het maar kiekjes. Daarnaast was ik ook nog vergeten dat de camera voorzien was van een verkeerde voorinstelling. Dat krijg je kijken en afdrukken zonder even naar het resultaat te kijken. Dat je daar met photoshop wat aan kan doen weet natuurlijk iedereen. Het verschil moge duidelijk zijn, en wellicht wat overtrokken. Ik had hem natuurlijk ook gewoon kunnen deleten… Grappig was dat in de hogere delen van Limburg wat sneeuw was blijven liggen en dat het bij ons helemaal sneeuwvrij was en nog steeds is.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Ik ga er altijd vanuit dat de Jappanners in mijn camera het beter weten dan ik doe, maar je laat mooi het verschil zien!

 2. Waarmee je eens te meer het nut van Photoshoppen hebt bewezen. Ik ben tenminste overtuigd.

 3. Ha Sjoerd,

  Ik vind de foto erg goed geworden, een oude water toren? oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 4. Hier lag ook aardig veel, maar geen liefhebber. Je fotonis mooi geworden na bewerking.

 5. ja, ik had het idee dat er overal sneeuw lag daarzo, hier was dat wel het geval, slechts een klein laagje.

 6. Onvoorstelbaar bij jou ijs- en sneeuwvrij. Je hebt gezien dat dat bij ons aan de ‘Costa del Veluwemeer’ wel heel anders was.
  Saludos Albert

 7. Heel mooi 😀 toch blij dat de sneeuw weer weg is voor nu 😉

 8. Dat die slimme camera’s van tegenwoordig nog steeds niet weten op welk wit zij moeten focussen wanneer er sneeuw ligt…;-)

 9. Annette Barendregt

  Toch beter, die gephotoshoppedt(vreselijk verkeerd Nederlands). Ik hoop dat het in Limburg sneeuwvrij blijft tot en met de 27e. Want ik ga er op vakantie heen!!!!! Kerst op mijn favoriete plek daar om de horrorbeelden van vorig jaar uit het ziekenhuis voorgoed kwijt te raken. Ik kijk er toch zo naar uit, hé?

 10. Ik viel in Duitsland vorige week met mijn neus in de ‘sneeuw’ zogezegd

 11. M ooi gedaan Sjoerd,

  zo kun je natuurlijk ook een zonnig landschap maken, waarin het zindert van de warmte.
  ik vind de sneeuw wel mooi, maar geef mij de zomer maar!

  Warme groet van Marlou

  .

 12. Heerlijk landschap. 🙂 Ik hou ervan! Vind het heerlijk.
  Tsja en als jij dan toch zin hebt in bewerken.. 😉 Prima.
  Ik doe het liever gelijk op de camera.. Bespaart weer werk thuis.. 😉

 13. Hier is het geen moment wit geweest 😀 op de was aan de waslijn na dan.

 14. Daarom heb ik ook liever zomerse temperaturen, dan heb je geen last van de sneeuw… 😉

  Love As always
  Di Mario

 15. De sneeuw zal nu wel weg zijn, nu het warm water regent.
  De foto is toch mooi geworden.
  Op naar een gezellig weekend Sjoerd.

 16. Ja, het is elk jaar weer wennen met de eerste sneeuw, en dan maken afwisselend zon of bewolking het ook nog eens extra moeilijk. Maar hoe dan ook, ik ben blij dat je uiteindelijk toch nog de zo gewenste sneeuw hebt kunnen kieken.

Geef een reactie