Autobianchi A112
Autobianchi A112

Autobianchi A112

bVision Photography

Ofwel de auto die geen merk-auto had moeten worden. De auto’s welke bij Autobianchi geproduceerd werden waren eigenlijk op Fiat gebaseerde proefmodellen. Het was dan ook een Joint Venture tussen Bianchi, Pirelli and Fiat en opgericht in 1955. Er zijn dan ook niet zo veel modellen echt op de mark gekomen. De eerste auto die er gemaakt werd was een Autobianchi Bianchina en was helemaal gebaseerd op de techniek uit de FIAT 500. Motor iets verder achterin en met een kleine kont.
In 1964 werd de primula op de markt gebracht en deze plaatste in ene het merk ook op de kaart. De Primula was een voorwielaangedreven auto met een viercilindermotor en had voor die tijd vooruitstrevend, rondom schijfremmen.

bVision Photography

Het meest sucsesvolle model, en meteen de laatste Autobianchi was de A112 waarvan bijgaande foto’s gemaakt door Di Mario Dit model werd in 1969 voorgesteld aan het publiek en was meteen heel succesvol. Bedoeld om te testen of de Fiat 127 overlevingskansen had, maar meteen zelf een succes. Het was een klein racemobieltje en ging op het circuit de strijd aan met o.a. de Innocenti Mini. Er werden met de A112 ook cupraces gehouden (A112 70pk Kampioenschap). De fabriek werd in zijn geheel overgenomen door Fiat en ondergebracht bij de Lancia groep. De A112 werd opgevolgd door Lancia’s Y10 en later de Ypsilon.

PS, mij vrouw is sinds vanmiddag van de spoedeisende hulp af…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. ben even niet kunnen langskomen nu onze oudste hier

    wil je wel zeggen dat ik vandaag een vlammetje bij ons in Tongeren heb laten branden, eentje dat een week brandt … heb daarbij ook heel speciaal aan je vrouw gedacht
    goed te horen dat het beter gaat

  2. Ik vind de auto ook niet mooi. Hoe lang heeft je vrouw dan op spoedeisende hulp gelegen of is ze later naar een andere afeding gegaan als spoedopname? Hoe dan ook, ik hoop dat het al wat beter gaat. Dit zijn geen fijne dingen om mee te moeten maken.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.