Peugeot 404 (2)

Peugeot 404 (2)

bVision Photography

De Peugeot 404 is niet weg te denken in het straatbeeld van de jaren 60 en begin jaren 70. Je kunt je bijna niet voorstellen dat deze auto stuurschakeling had. Het is eigenlijk nog een youngtimer, maar zal uitgroeien tot een echte klassieker.

bVision Photography

Deze Peugeot 404 uit 1965 laat op het RDW niet veel los…, het enige wat ik extra weet is dat hij op benzine loopt en waarschijnlijk in 1991 is ingevoerd naar Nederland. Ik vond hem in het plaatsje Catsop. Zo ergens tussen Elsloo en Beek.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Een leuke en gewilde auto.
  Zo is er ook de Peugeot 404 club, een collega was gek met de 404. oma

  ot, luisteren in het ZH is ook mogelijk, prachtige techniek toch.

 2. Hoi Sjoerd, deze auto heeft een datum van eerste registratie (waar ook ter wereld) van 30 juni 1965. De auto is kennelijk in Nederland geimporteerd, op kenteken en op naam gezet in 1991. Grappig dat hij dan kennelijk wel een oud kenteken en blauwe platen mocht hebben! Leuk wagentje verder, je ziet ze nauwelijks meer op de weg.

 3. In een andere kleur, wijnrood bijvoorbeeld, vind ik ze ook mooi. Heb nog getwijfeld over zo een voordat ik de Rover kocht, maar die Rover is een stuk sneller. Catsop, daar fietste ik als jongen vaak heen vanaf de weilanden die achter onze woonwijk in Beek begonnen.

 4. Een Peugeot 404 is in mijn ogen onlosmakelijk verbonden met de periode 1960 – 1974. Een mooie tijd uit m’n leven toen we nog zeezenders hadden zoals Veronica, Noordzee en Caroline. De auto’s nog veel chrome hadden, de benzine nog betaalbaar was, roken normaal werd gevonden, er weinig files waren, er genoeg werk was en de kleurentelevisie in opkomst was. Dankzij jouw log moet ik aan dit alles terugdenken. Muchos Gracias amigo. En niet te vergeten mijn MGB die uit 1973 is. Fijn weekend in Limburg.
  Groeten Albert, die vandaag opa is geworden 😉 van een kleindochter met de naam Roos.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: