De kapster

Gisteren ben ik even bij de overbuurvrouw aan de overkant op bezoek geweest om mijn inmiddels flinke haarbos wat te laten bijwerken. Tegenover ons ligt sinds enkele maanden een schoonheidssalon “Carolina Aveling“. Ik had al eens gezien dat ze op zaterdag een aanbieding had voor het knippen van heren. Normaliter kortwiekt Antoinette met de tondeuse mijn haren, maar goed, ik kan toch niet de tondeuse meenemen naar het ziekenhuis. Je stapt als heer niet zomaar een schoonheidssalon binnen, maar ik was aangenaam verrast over de sfeer die er heerste. Niet zoals in een kapsalon waar diverse mensen tegelijkertijd worden geholpen, maar gewoon in alle rust. En ik vind mijn haren zoals ze nu zitten ook prima. Eerst lekker wassen en drogen en dan in model knippen. Ik heb daar volgens mij meer dan een uur gezeten en kwam echt ontspannen weer thuis. Gewoon even wat anders tussendoor, en lekker dichtbij ofwel voor herhaling vatbaar.
Update: look on the right side (klikken is vergroten)

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

23 Comments

 1. Had vroeger ook een hekel aan kappers. Kom nu al 20 jaar bij dezelfde kapster en is altijd een gezellig uitje en je komt nog geknipt thuis ook 🙂

 2. Ik ga er Amsterdams van praten gewoonweg … te kijkeN.

 3. Okee, wij vragen u draait. Dank je. Zou je niet overwegen als je weer eens een keer een zelfportret plaatst, een heel klein tikkeltje opgewekter te kijke. Zo krijgen de mensen een heel verkeerde indruk van ons zonnetje in huis toch? 😉

 4. Omdat ik op mijn hoofd geen haar meer te missen heb, ga ik maar voor mijn voeten naar de schoonheidsspecialiste. Wat me dezelfde aangename ervaring oplevert, een keer in de vier tot zes weken.

 5. Ha Sjoerd,

  Je bent het heertje weer, ja je kunt je vrouw nu niet vragen.
  Wel een relaxte behandeling gehad. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 6. Tondeuse werk? Dat kan je ook zelf. Doe ik ook. Daarnaast ken ik een kapper in zeeland, die het vast gratis doet. Vraag Ria even.

 7. Als ze een uur met je kapsel bezig zijn zal je ook wel aardig wat moeten betalen! We blijven Hollanders, ik heb liever een snellere kapster….

 8. Vroeger was de kapper ook een rustpunt in het dorp of stad, daar ging je zelfs zitten alleen al om de verhalen, het knippen was bijzaak!

 9. Kijk dat het kort is is lekker natuurlijk. Maar even lekker vertroeteld worden in deze tijd is natuurlijk helemaal fijn voor je. En even terugkomen op jouw reactie. Bewegend water bevat zo wie zo al meer zuurstof dan stilstaand.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Met de tondeuse was ook niet verkeerd hoor Sjoerd…dat heeft iets fris… maar een keer jezelf laten verwennen kan helemaal geen kwaad en het ziet er netjes uit… ik ben eigenlijk heel erg benieuwd wanneer je vrouw weer naar huis mag… ik hoop heel erg snel….Agnès

 11. Je ziet er netjes uit Sjoerd. Je vrouw kan thuiskomen. Is het al bijna zover? Het enige dat mij opvalt zijn al die grijze haren. Toen m’n lief jouw leeftijd had was het ook een mix. Tegenwoordig alleen maar grijs. Vanuit die “dolfijne” stad, groeten Mara.

 12. Ik gun het je wel, een keertje vreemd gaan, en in dit geval zal Antoinette het ook wel goed gevonden hebben, maar een volgende keer? Afijn bekijk het ook maar. Ik hoop dat je haar binnenkort weer thuis kunt verwelkomen. Jij ziet er dan in ieder geval goed uit.

 13. Zo, dan sta jij er vast keurig op om A. één dezer dagen feestelijk welkom te heten.

 14. ik zat gister ook bij de kapper, lekker relaxen.
  even ontstressen voor jou, leuk zo.n buuv.

 15. LOL, beetje dubbelop zo: “…overbuurvrouw aan de overkant…”

 16. Ik ben hedenmiddag de pineut.

 17. Ja zeg. Die foto zegt toch niets. Een foto van ‘the finished product’ willen we zien 😉

 18. Je boft Sjoerd!!
  je bent overigens ”en van de weinige mannen die ik ken, die van een bezoekje aan de kapper kan genieten…
  Jij snapt waar het om gaat: om ontspanning!! En dat die haren daarbij gekortwiekt worden is bijzaak…

  Ik hoop, dat je vrouw gauw ontslagen mag worden…
  Beterschap…
  Marlou

  .

 19. En als het nog een mooie kapster is …

 20. Ik geef je geen ongelijk. Het kan heerlijk ontspannen werken op je geest, en dat voel je. Een foto van je nieuwe haarstijl mss?

 21. Kijk daar hadden wij natuurlijk graag een fotootje van gezien 🙂

 22. Altijd fijn als haar weer goed zit.
  Op naar hopelijk een heel fijn weekend.

Geef een reactie