Tussen kunst en kitsch
Tussen kunst en kitsch

Tussen kunst en kitsch

Tussen kunst en kitsch slaat op de onderstaande foto. Veel van dit soort kunst vind je terug in derde wereld winkels etc. Goedkoop speelgoed gemaakt in Afrika met behulp van de materialen die daar voorhanden zijn op de vuilnisbelten van de toeristen en rijkere Afrikanen. Van bierblik tot olieblik en alles daartussen wordt gebruikt om speelgoed te maken en zo in hun levensbehoeften te voorzien. Ze krijgen er maar centen voor, want ook hier is er eigenlijk geen vraag naar. Regelmatig sponsoren wij zo’n derde wereldwinkel en kopen er iets. Vergeet niet, alles daar is handgemaakt en eigenlijk uniek.
Niet dat onderstaande auto in mijn bezit is, nee, deze komt uit het Afrika museum in Cadier en Keer. Helaas heeft dit museum tijdelijk de poorten moeten sluiten omdat ze moeten verhuizen naar een andere locatie. Maar zoals zo vaak, gelukkig heb ik de foto’s nog na mijn bezoek begin vorig jaar.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Annette Barendregt

  Het maakt me altijd een beetje beschaamd als ik zie hoe zulke creatieve en mooie dingen ze kunnen maken met bijna niks. Terwijl wij voor elk kadootje naar de bekende speelgoedwinkels draven.

 2. Ik vind ze wel iets hebben. Ik noem het toch maar geen kitch. Ik doe het ze niet na! Trouwens het ding in het water was gewoon een waterrad om het water in beweging te houden. Verder doet het niets met stroomopwekken volgens mij. Dat ga ik de volgende keer voor je proberen te onderzoeken. En… het filmpje staat er ondertussen weer bij de log.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Prachtig gemaakt deze auto…daar kunnen wij nog iets van leren..ik ga ook regelmatig naar een Derde Wereld winkel, gewoon omdat er heel mooie dingen te vinden zijn en je steunt daarmee ook een goed doel…een heel leuk blog en de foto is prachtig-Agnès

 4. Ik vind het een schitterend ding!
  Eens was ik in de Filipijnen en daar heb ik twee vrachtwagentjes van blik meegenomen.
  Eén voor Henry en één voor mezelf.
  Ik ben er nog steeds heel blij mee!!

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.