Het watert in Limburg
Het watert in Limburg

Het watert in Limburg

bVision Photography

Ook met slecht weer kun je foto’s maken. Dat laat Jan K. regelmatig zien op zijn blog. Dus gistermorgen ook maar eens met de camera op pad om de zinnen even te verzetten. Dat liep uit op een bezoek aan de stuw van Linne, vlak bij Roermond. De stuw van Linne maakt onderdeel uit van een groter waterbouwkundig complex. In 1918 werd begonnen aan de bouw van deze stuw en de daarbij behorende sluis.

bVision Photography

De stuw is gebouwd om de rivier beter bevaarbaar te maken. De sluis die hierdoor noodzakelijk werd bekortte bovendien de vaarweg, doordat een grote bocht van de rivier(meander) werd afgesneden. Je ziet dat het verschil in de waterstand voor en na de stuw niet zo hoog is. Dat geeft aan dat er erg veel water over de stuw gaat. Over de stuw loopt een voet cq fietspad zodat je over de stuw naar het natuurgebied erachter kunt komen. Twee jaar da de opening van de sluis en de stuw door Koningin Wilhelmina in 1925 is men begonnen met het graven van het Julianakanaal. Het zou echter nog 10 jaar duren voordat het Julianakanaal wat loopt tussen Maastricht en Maasbracht in 1935 geopend werd.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Echt slecht zou ik het weer van de afgelopen tijd niet willen noemen, wel enorm saai. Je moet met dat grijze weer vaak even wat meer zoeken naar onderwerpen, of er gelukkig tegenaan lopen. Zo ongeveer het enige voordeel van het huidige weer is, dat het wat diffuze licht zorgt voor een egale belichting van je onderwerp, en dat komt deze serie ook vast ten goede. Ach, en een frisse neus en wat beweging zijn sowieso nooit verkeerd.

 2. Hai Sjoerd,

  wat een geweld!
  Die waterwerken zijn er niet voor niks…
  Enorm…
  Zal het aan henry laten zien. Die heeft in Roermond gewoond. Misschien kent hij het wel?

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.