Het watert in Limburg

bVision Photography

Ook met slecht weer kun je foto’s maken. Dat laat Jan K. regelmatig zien op zijn blog. Dus gistermorgen ook maar eens met de camera op pad om de zinnen even te verzetten. Dat liep uit op een bezoek aan de stuw van Linne, vlak bij Roermond. De stuw van Linne maakt onderdeel uit van een groter waterbouwkundig complex. In 1918 werd begonnen aan de bouw van deze stuw en de daarbij behorende sluis.

bVision Photography

De stuw is gebouwd om de rivier beter bevaarbaar te maken. De sluis die hierdoor noodzakelijk werd bekortte bovendien de vaarweg, doordat een grote bocht van de rivier(meander) werd afgesneden. Je ziet dat het verschil in de waterstand voor en na de stuw niet zo hoog is. Dat geeft aan dat er erg veel water over de stuw gaat. Over de stuw loopt een voet cq fietspad zodat je over de stuw naar het natuurgebied erachter kunt komen. Twee jaar da de opening van de sluis en de stuw door Koningin Wilhelmina in 1925 is men begonnen met het graven van het Julianakanaal. Het zou echter nog 10 jaar duren voordat het Julianakanaal wat loopt tussen Maastricht en Maasbracht in 1935 geopend werd.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Water lijkt zo zacht mar kan ook zeer gewelddadig zijn door haar grote kracht. Soms kun je gewoon bang worden van zoveel geweld

 2. Heel veel water en we herkennen dit nog want we hebben nog eens de vistrap in Linne bezocht.
  Vanaf de luchthaven Schiphol, groeten Mara

 3. Wel leuk om het eens in deze toestand te zien. De enige keer dat ik er was – want wat heb je er verder te zoeken – was toen de waterstand wel heel erg laag was.

 4. ja, foto`s maken kan altijd, en tegenwoordig steeds beter en mooier.
  Al dat water, je ziet het bijna stromen!

 5. Zo te zien is het water in Limburg al niet te schoon. Immers ik heb op St Maarten wel meer blauw gezien in het water dan aldaar op die foto.

 6. Ha Sjoerd,

  Toch indrukwekkend als je het water met zoveel kracht door de stuw ziet stromen.
  Hier zijn wij Hollanders goed in.

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 7. Ik ben zondag nog door Linne gereden, maar dat daar zulke mooie dingen te zien waren wist ik ook niet. Mooie foto’s weer.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Met slechter weer kan je met de spiegelreflex inderdaad geweldige foto’s maken, als je er maar op let dat de camera heel blijft!

 9. die eerste foto vindt ik super,……………

 10. Jammer dat bij jullie de zon niet scheen net als bij ons.
  Prachtige foto´s!
  En nu is ze toch wel thuis he…

 11. Juist, met dat slecht weer maak je de mooiste foto’s. Kijk maar eens op http://www.youtube.com/watch?v=tBCoCZpNPP8&list=PL422FDBE57354792E op 4:15 dan gaat het regenen.

 12. Tuurlijk kan je met slecht weer foto’s maken, zie de foto’s die je gemaakt hebt.

 13. dank ook voor alle achtergrond info

 14. Echt slecht zou ik het weer van de afgelopen tijd niet willen noemen, wel enorm saai. Je moet met dat grijze weer vaak even wat meer zoeken naar onderwerpen, of er gelukkig tegenaan lopen. Zo ongeveer het enige voordeel van het huidige weer is, dat het wat diffuze licht zorgt voor een egale belichting van je onderwerp, en dat komt deze serie ook vast ten goede. Ach, en een frisse neus en wat beweging zijn sowieso nooit verkeerd.

 15. Hai Sjoerd,

  wat een geweld!
  Die waterwerken zijn er niet voor niks…
  Enorm…
  Zal het aan henry laten zien. Die heeft in Roermond gewoond. Misschien kent hij het wel?

  groet van Marlou

  .

 16. veel water, mooi in beeld gebracht
  maar nu mag het stoppen met regenen gedurende enkele dagen of het wordt teveel.

 17. Goed dat die waterwerken gebouwd zijn, anders was het al veel vaker ernstig misgegaan met al dat water.

 18. Schitterende foto’s en een hoop water.

Geef een reactie