Gemengde gevoelens
Gemengde gevoelens

Gemengde gevoelens

bVision PhotographyMet gemengde gevoelens kijk ik terug op deze 31ste januari een eind terug in de tijd. Antoinette en ik wilden samen door het leven als getrouwd stel en hadden daar een unieke datum voor uitgekozen. Het huwelijk zou voltrokken worden op 31 januari 1975 de verjaardag van Bea. Bea was toen nog geen koningin en onze hoop was dat we altijd vrij zouden zijn op deze dag als Juliaantje de troon zou overdragen. Nu 38 jaar later gaat ze er van tussen en krijgen we een koningsdag. En uiteraard wordt 31 januari nog steeds geen vrije dag, en we zijn een volledige generatie verder, ik geloof we worden oud. Een bloemetje hoort er vandaag wel bij. Weliswaar een gewoon boeketje tulpen met een gratis vaas van de Appie in Beek, maar dat maakt het plezier alleen maar groter. Een mooie orchidee was ook mogelijk geweest, maar daar heb ik gewoon geen plaats meer voor. We hebben al teveel van die planten in circulatie…
Ik ben overigens geen voorstander van een koningshuis, en zeker niet nu dat waterhoofd koning wordt. Ik zie er gewoon de toegevoegde waarde er niet van in. Maar voorlopig zullen we het er mee moeten doen.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

25 Comments

 1. En dat die koningsdag 27 april wordt, is ook een kwestie van wennen, wat ons wel niet meer zal lukken net zoals onze ouders en grootouders er last mee hadden om afscheid te nemen van hun 31e augustus als Koninginnedag. We worden dus inderdaad ouder, Sjoerd.

 2. Goh dat ik nu net op jullie huwelijksdag hier terug binnenval, n fijn toeval 🙂 Van harte gefeliciteerd ! Enne over dat konings- of koninginnenhuis ga ik best niet verder uitwijden, laat me zeggen : ik volg je mening…

 3. Proficiat met jullie huwelijksdag.

  Wat is het alternatief van een koninghuis, een president die om de zoveel jaar gekozen moet worden, wat dan weer kapitalen kost, en telkens weer eentje die de dezelfde fouten maakt als zijn voorganger.
  Daaromheen een stel politici die zich weer in de picture moeten zetten enz. danwel hun kansen zien om hun zakken te vullen.

 4. hai Sjoerd,

  nee, wat mij betreft had het koningshuis nu met het aftreden van Beatrix afgesloten mogen worden.
  Ik ben Republikein. Ik zie niets in deze troonopvolging.
  Ik zorg dan ook, dat ik 30 april het land uit ben.

  En jij: van harte gefeliciteerd met je trouwdag!
  Fijn, dat jullie dat samen kunnen vieren!!

  Hartelijke groet van Marlou

  .

 5. Gefeliciteerd met deze dag. Gelukkig zijn er nog setjes die zo lang met elkaar willen samenleven. Dat zou veel meer moeten gebeuren. En die tulpen? Niets mis mee het brengt vrolijkheid en voor jaar. En het zijn heerlijke eigenwijze bloemen die elk op een eigen wijze nog doorgroeien in de vaas. Past mooi bij een langdurig huwelijk, elkaar genoeg ruimte geven om zichzelf te kunnen zijn.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.