Groeëte Breuker Vastelaovesoptoch

Terwijl ik op mijn werk zat dwarrelde af en toe een sneeuwvlokje naar beneden, minus twee, zei de thermometer achter me dat het was. Ik was al even buiten geweest en het was guur. Ik had me voorgenomen om later in de middag toch nog even naar de Groeëte Breuker Vastelaovesoptoch te gaan kijken, maar er zat me iets dwars waar ik de hand niet op kon leggen. De bewakingsapplicatie van onze communicatieserver gaf aan dat er iets niet lekker liep, maar ik kon niet vinden wat er aan de hand was. Inmiddels was het bijna 11 over 2, de traditionele vertrektijd van de stoet. En opeens vond ik het, een van de applicatieservers maakte overuren en stond op afstorten, wat even daarna, ook gecontroleerd gebeurde. Nadat ik de zaak weer onder controle had keek ik op de klok, en zag dat het inmiddels alweer twee uur later was, helaas dus, niks gezien. Als ik me iets minder bezorgd gevoelt had, had ik waarschijnlijk de optocht nog kunnen zien, maar had daarna alsnog naar het werk gemoeten om de zaak weer aan de gang te helpen. Het is maar waar je voor kiest. Alleen geen foto’s, en dat is dan weer jammer. Vooruit, ene nog dan, van de kinderoptocht. Een van de koeien uit het Kowrenne, was ook te zien in de kinderoptocht….

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Ha Sjoerd,

  Werk gaat voor het meisje, zo gaat het altijd.
  Moet er niet aan denken om nu buiten carnaval te vieren, de hondjes uitlaten is al razelen. oma

 2. Je bent een goeie voor je baan!!!
  Hier werkt alles gewoon (hoop ik) en anders is er paniek in de tent.

 3. AS woensdag toch? Dus vandaag geen carnaval meer… maar vasten.

 4. ja, het is en blijft een winterfeest he! En het weer kan vele malen anders, dan is dit wel oke, maar wel fris.

 5. Tja, niet voor iedereen is werk belangrijk tijdens het feesten. Maar je hebt gelijk hoor. Je kunt het beter zo snel mogelijk oplossen.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Teruggaan naar werk lijkt me ook niet prettig dus waarschijnlijk heb je de juiste keuze gemaakt.

 7. Je had al heel veel plaatjes, toch? Het siert je dat je de plicht voor laat gaan.

 8. Volgend jaar nieuwe kansen.

 9. Je was als ict’er dus weer bezig als Haarlemse wonderolie en het is gelukt. Soms handig als je de ondertitelingsmachine 😉 aanzet bij gebruik van het Limburgs dialect.
  Groeten Mara

 10. Dat heb je weer keurig opgelost.
  Ik zat me trouwens af te vragen hoe dat zit daar bij jullie in het zuiden ten tijde van carnaval. Worden er dan weekenddiensten gedraaid, waarbij ieder beurtelings een jaar vrij heeft of zo …?

 11. Ik heb dit jaar geen optocht meegemaakt helaas, normaal zie ik wel een optocht op de zondag maar was veel te druk. Vorig jaar nog de lichtjes optocht in Well gedaan, dat was erg mooi. Maar het zit er alweer bijna op die carnaval!
  Mooie foto’s!

 12. Dialect als in je titel moet je altijd hardop lezen om te snappen vind ik: Groeëte Breuker Vastelaovesoptoch

 13. Hai Sjoerd,

  ik denk, dat als je wel gegaan was, dat je dan later veeeeel langer de tijd nodig had om alles weer recht te zetten.
  Maar het blijft natuurlijk jammer..

  Groet van Marlou

  .

 14. De schade was misschien groter geweest als je er niet op tijd bij was geweest. Die wagens zijn altijd prachtig, wat een werk.

 15. Annette Barendregt

  Die zie je niet vaak meer: mensen met ♥ voor de zaak. Leve de oudere werknemer!

 16. Ik denk dat het slimmer was op je werk te blijven en het probleem te vinden en op te lossen dan een optocht.

Geef een reactie