Oh nee toch
Oh nee toch

Oh nee toch

bVision PhotographyEen grote oranje strik siert alle officiële activiteiten die worden georganiseerd rond de inhuldiging van Willem-Alexander als nieuwe koning. Het Nationaal Comité Inhuldiging presenteerde maandag het logo, dat geldt als een soort keurmerk voor alle festiviteiten die op 30 april door het hele land plaatsvinden onder de vlag van het comité.
Het comité staat onder leiding van Hans Wijers en bestaat verder uit Richard Krajicek, Joop van den Ende, Ahmed Aboutaleb en Ben Woldring. Yes, u en ik worden daar uiteraard niet voor gevraagd….

Ik zie het al helemaal voor me, de scholen doen uiteraard ook mee met oranje vlaggetjes, versierde fietsen, Oranje stoepkrijt. De oranje strikjes voor de officiële gelegenheden georganiseerd door de welgestelden onder de burgers. Oranje versierde straten, de schaats- en voetbalsupporters zijn daar heel goed in. De gemeentes zullen ook niet achterblijven. De oranje auto is helemaal in, dat wordt een statussymbool en ga zo maar door. En dan vergeet ik nog de tegeltjes, de kopjes en bekers, de versierde klompen en u kunt ook nog wel wat verzinnen. Het wereldkampioenschap oranjefeesten vindt in Nederland plaats, let maar op. Maar niet bij mij. De enige acceptabele kleur in de vlag is het blauw. Jawel, ik denk Europees, ik hou gewoon niet van Oranjes, en zeker niet als ze dubbele namen hebben. Maxima kon het uitstekend verwoorden, hij is een beetje dom…

25 Comments

 1. Ach de mensen die daar lol in hebben hebben er lol in en het is gelukkig niet verplicht om eraan mee te doen. In de aanlooptijd tot 30 april moet wel iedere dag het geluid van de tv even uit als er weer wat over op het journaal komt. Afgewisseld met gezeur over de pausverkiezing.

 2. Ik voel me geen Nederlander of Europeaan, maar wel Alkmaarder en wereldburger. Voor mij mogen al die tussenlaagjes afgeschaft worden. Bestuur moet dicht bij de bevolking staan, de provincie heeft nmm al te weing inzicht en doet maar wat. De EEG/EU heeft in 50 jaar tijd nog niet eens 1 type stopcontact kunnen bedenken. Of eigenlijk wel, maar die hebben ze nooit ingevoerd.

  Kortom groot, groter domst.

 3. En we zijn dus dan alweer een kroning verder. Met nog steeds een gebrek aan voldoende huurwoningen. Nog veel meer leegstand. En na Trix dan ook Willem A op de riks. Ik vind het maar niks. Hoop maar dat we weer echt feest krijgen in mijn Mokum, net zo als in 1980.

 4. oma

  Ha sjoerd,

  Zou er een kleuren allergie van kunnen oplopen.
  Zoon hoop op een kleedjesmarkt, is al aan het verzamelen.
  Hij wil er ook beter van worden. oma

  ot, dank je voor je reactie, gaat wat beter, maar kan donderdag pas naar de fysio.

 5. Het boeit mij allemaal niet zo, maar het feestje op zich kan leuk zijn alleen al die poespas hoeft voor mij niet. Denk trouwens dat het met die oranjeverkoop nog wel eens zwaar tegen kan gan vallen. Je moet er toch niet aan denken zo’n tegeltje in je huis te hebben 🙂

  1. Frank

   Waarom beginnen mensen nou altijd meteen over het geld als je te kennen geeft republikein te zijn. Het is het eerste wat je hoort, “een president kost ook veel geld”. Er zijn zoveel andere redenen die stuk voor stuk belangrijker zijn.

 6. Sjoerd, je bent een man van mijn hart!
  geweldig!!
  Ik heb je geloof ik al eens verteld, dat ik niets met die geldverslindende familie te maken wil hebben.
  Dus ik ga dan een week weg.
  Ik zit in Normandië en sta er met mijn rug naar toe.

  Hartelijke groet van Marlou

  .

 7. Een feestje zal er zeker gebouwd worden voor de kroonwisseling.
  Dat mag ook, als het maar niet over de top wordt.
  Als je het wil ontwijken, zul je even op vakantie moeten gaan Sjoerd.
  Daar is ook niets mis mee en het is nog goed voor Europa ook.
  Mooie dag vandaag.

 8. Als de kleur blauw in de vlag moet zitten dan mogen de Grieken in ieder geval ook mee doen. Het Europese denken gaat voor mij echt te ver, ze bemoeien zich m.i. met teveel zaken die echt een binnenlandse aangelegenheid zijn. Europa is voor mij: uniformering van bijvoorbeeld de wegenverkeersregels, uniformering van brandstofprijzen en hun accijnzen etc. Een zelfde munt is ook wel handig, maar dat kan ons ook nog opbreken, helaas!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.