Leidse Citroen D
Leidse Citroen D

Leidse Citroen D

bVision Photography

De meest innovatieve auto ooit gemaakt, en dat is gewoon waar, allemaal nieuwe technieken en allemaal in de destijds meest luxe auto die er gemaakt werd. Of het nou de unieke hydraulische vering was met zijn veerbollen. of de meedraaiende koplampen, zij luxueuze rijeigenschappen, het was een godin op de weg. Het was ook een auto met vele bijnamen, snoek, haai, kikkerbek, padde, strijkijzer en ook een aantal namen die zelfs ik niet kan uitspreken omdat ze uit andere talen komen.

bVision Photography

Maar dit alles kan niet gezegd worden van deze snoek op de weg. Die heeft nog een lange weg te gaan wil die er ooit weer op en top uitzien. En in tegenstelling tot de Volvo 164 van de vorige week kost dit klauwen met geld. Deze niet zo heel fraai meer uitziende Citroen stamt uit 1974 en heeft een vier cilinder benzinemotor. In Leiden gespot door Leidse Glibber en voor een metamorfose overgedragen aan mijn virtuele garage. Ik heb al wat moeten sjoesteren met Photoshop om er nog iets van te maken. Maar dit wordt meer dan een vlekje wegwerken voordat die in mijn virtuele garage past…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

  1. frank-103

    Erg mooie auto, ik heb een keer een stukje mee mogen rijden in zo’n snoek (een luxe 2.7 met halfautomaat, leren bekleding etc) en dat was een hele indrukwekkende ervaring!

  2. ton

    Ik heb er zes jaar lang ook een gehad, uit 1967: DH-05-89. Helaas in moeten ruilen omdat ik vanwege mijn werk ongeveer 50.000 km per jaar moest gaan rijden. Wel in een Citroën Xantia 1.9 TRD. Maar twee auto’s kon ik mij niet veroorloven.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.