Google wordt wakker, Google
Google wordt wakker, Google

Google wordt wakker, Google

bVision PhotographyVoor het eerst in de geschiedenis krijgt Google klappen van zijn gebruikers. Gisteren vond iedereen die de Google RSS Reader gebruikt een mededeling dat deze binnenkort zou verdwijnen. Zoek maar wat anders en bye, bye, was het motto. Binnen de kortste keren stond Twitter, Facebook en de hele Google gemeenschap op zijn kop. De meeste bloggers maken gebruik van deze reader om hun feeds te lezen. Een gestarte petitie vond al snel response en de klachten regende binnen. Google geeft geen reactie, maar wel is de berichtgeving over het afsluiten van de reader nergens meer te vinden en geven ze geen commentaar meer. Ik denk dat als ze dit doorzetten dat de Google community uit elkaar valt. Zonder Reader is de toegevoegde waarde van Google voor mij van nul en generlei waarde meer. Het eerste wat verdwijnt, en waar Google hoog op inzet is Google+, maar zonder steunende bloggers is dit een dead end. Ik durf te wedden dat Google op zijn besluit terug komt, maar het geeft wel aan dat de commercie rulezzz. Geen verdienste, weg ermee, maar wel even vergeten dat ze daar groot mee zijn geworden. Sorry Google, maar mijn twijfel heb je nu. Geen Reader, ook geen Google meer…. En van dat laatste kun je zeker zijn. Ik ben niet haatdragend, maar sta wel op mijn standpunten.

15 Comments

 1. Op Twitter had ik wel allerlei stemmen gehoord die alarmerend ” Google reader stopt” meldden, maar ik dacht dat het iets was om online word-bestanden te bewerken ofzo.
  Pas met dit logje raakte ik ook lichtelijk in paniek: Mijn RSS feed stoppen? nee toch zeker?!?!
  Maar ik gebruik Feedly.
  Maar daar moet je ook met Gmail inloggen, dus ik snap niet helemaal hoe dit dan 2 concullegaprogjes kunnen zijn.

  Al met al: het moet blijven!

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Een beetje vreemd dat google niet reageert en de berichten blijkbaar heeft verwijderd.
  Geld verdienen is blijkbaar belangrijker, maar zonder publiek zal dat ook terug lopen. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM.

 3. Google reader verdwijnt??
  Zijn ze nou helemaal van lotje getikt.
  Dan gaan we toch alternativiteren?

  Ben zeer benieuwd of deze muis een staart heeft en hoe lang die wordt…

  groet van Marlou

  .

 4. Voor mij is het verdwijnen van igoogle vervelender. Daar lees ik al mijn feeds. Ik heb de petitie wel ondertekend, om Google Reader te behouden. Maar ik ben inmiddels bezig met alternatieven om Google definitief te verlaten. Het was gratis, maar we hebben nooit gezegd dat we voor iets goeds niet wilden betalen. Ergo het is ons ook niet gevraagd. Kwalijk allemaal.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.