Aan de Belgische kust(2) Oostende
Aan de Belgische kust(2) Oostende

Aan de Belgische kust(2) Oostende

bVision Photography

Op de foto hierboven ziet u rechts het hotel Thermae Palace in Oostende waar we deze dagen te gast waren. Een zeer oud hotel, maar wel direct aan het strand en we hadden een kamer met zeezicht en op loopafstand van het centrum. Het hotel krijgt een tweede leven en wordt in zijn geheel gerenoveerd, inclusief de koninklijke gaanderijen. Het was fantastisch weer, een lekker zonnetje, maar helaas ook een snijdende koude wind. Al met al best een mooi weekend Oostende.

bVision Photography

Ook cultuur kun je uiteraard vinden in Oostende, maar om heel eerlijk te zijn gingen we daar niet voor. Nee, tot rust komen en lekker wandelen. Helaas niet langs het strand, daar was het bitter koud, maar in de stad was het goed vertoeven. Helaas geldt ook in oostende wat in meer Belgische kuststeden geldt: Zeer hoge flats met allemaal appartementen langs de boulevard.

bVision Photography

De sint Petrus en sint Pauluskerk liggen een beetje bezijden de winkelstraten, maar dit is ook een bezoekje waard. Een schitterend complex, helaas lag mijn groothoeklens thuis. Ik wilde niet teveel meeslepen op onze wandelingen. Maar met dit beeld krijgt u in ieder geval een idee hoe groots dit is.

bVision Photography

Winkelen doe je uiteraard in de Kapellestraat, waar C&A in dit schitterende pand gevestigd is. De Kapelle straat loopt van de plezierhaven tot op het strand en is een grote winkelstraat, met diverse parallelstraten waar je ook een keur aan winkels vindt.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. Die strandwandeling hou je tegoed bij je volgende bezoek. Cultuur laat ik meestal links liggen, maar een kerk bezoeken doe ik graag met ’n lief. Wat is die kerk groot zeg. Een winkelstraat doorlopen doe ik er vaak even bij. Grappig dat C&A er ook zit.
  Groetjes Mara

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Het hotel is op een top locatie en ziet er heel bijzonder uit, lang gerekt op de zee gericht.
  Echt een stad om rond te slenteren. oma

  ot, de kat was goed verzorgt, maar is misschien wel door scholieren of honden gepest.

 3. Annette Barendregt

  Heerlijk, een weekendje weg. Het is maar een paar dagen, maar je batterijtje laadt weer helemaal op, hé? Heb je nog vis gegeten? Of andere Belgische specialiteiten?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.