Aan de Belgische kust (1)

Aan de Belgische kust (1)

bVision Photography

Voor wie het nog niet wist, de afgelopen dagen waren we aan de Belgische kust. In een van de mooist gelegen hotels van Oostende, het Thermea Palace gelegen direct aan het strand en met uitzicht op de zee. Maar, dan moet je er nog wel komen. Er waren zoveel steden waar ik onderweg ook even een blik op had willen werpen, zoals Roeselare, West Vleteren, Gent, maar het werd uiteindelijk Brugge waar we even gestopt zijn om in het centrum een hapje te gaan eten in Restaurant De Koetse, aan de oude burg, waar we van een traditionele streeklunch hebben genoten. Parkeren doe je in Brugge onder het hypermoderne Concertgebouw, waarvan een gedeelte op een van de foto’s staat. Hoe combineer je nieuwbouw aan de rand van de oude kern zodat het integreert in de omgeving. Ik zou zeggen ga eens kijken daar.

bVision Photography

Om de oude binnenstad kun je uiteraard niet heen, schitterend verwaarloosde gevels, zoals in iedere stad te vinden zijn boven de wel onderhouden winkels, maar ook hele markante gebouwen, zoals het Belfort vind je in Brugge. Voor het Belfort waren ze een groot podium aan het bouwen op de markt, en dat vind ik dan minder. Verder zijn de meeste gebouwen wel in een goede staat en ik heb heel wat mooie gevels gezien. Dat wat we van Brugge hebben gezien is het bewonderen waard, een schitterende oude stad waar we waarschijnlijk nog wel eens terug keren. De Apotheek en de sint Salvador Kathedraal zijn de andere gebouwen op de foto’s. Helaas konden we door omstandigheden niet te lang rondslenteren en moesten we onze reis vervolgen. Een ding schiet me nog even te binnen voor u gaat, het is beslist geen goedkope stad om te leven, en dat is geen 1 april grap… Door te klikken op een van de foto’s ziet u ze in een duidelijk betere kwaliteit.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Dat gevoel dat jij hebt hebben m’n lief en ik ook. We willen nog een keer graag die kant, maar dan niet even vluchtig. Verder speelt het weer voor ons toch ook een belangrijke rol. Heerlijk hè om vanuit je hotelkamer op het strand te kunnen kijken. Daarom vind ik het hier in Los Boliches zo plezant. Brugge zijn we in het verleden een keer op doorreis geweest. Naast Gent staat ook deze stad op ons verlanglijstje.
  Tot morgen Sjoerd als ik je volgende log in alle rust ga bekijken.
  Groetjes Mara

 2. Wat fijn om er even een paar dagen er op uit te trekken. Een lekkere inhaalslag na de kerst die zo anders verliep. Brugge en al die andere plaatsen staan ook nog op mijn programma. Komt nog wel

 3. Dag Sjoerd, wat lekker : er even tussenuit.
  Ik moet nog een paar weken wachten, maar dan gaan wij ook:
  naar Normandië…
  Heb er nu al zin in…

  En Brugge… fijne stad… Ik heb er ook rond mogen dwalen.
  Én in het Belfort het Requiem van Mozart gezongen!!!

  Heb het goed vandaag,
  groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: