De stratenmaker in actie
De stratenmaker in actie

De stratenmaker in actie

bVision Photography

Terwijl wij heerlijk van een kop thee op het terras van hotel de la Bourse op de markt in Maastricht genoten, zat deze heer op zijn gemak wat te doen. Alleen de afstand was te groot om te kijken wat hij aan het doen was. De foto is zeer sterk ingezoomd, maar ook daarvan werden we niet veel wijzer van. De inmiddels gearriveerde werkbus was een hint, het was een stratenmaker. De enige oplossing voor ons was op te staan en te gaan kijken wat hij aan het doen was, gelukkig had hij geen overdreven haast, dus na de thee zijn we opgestaan om te gaan kijken. Voor zover we konden zien had heeft hij al die tijd gebruikt om in een vierkant frame van staal (als vervanging van een putdeksel), met kinderkopjes een mozaïek te leggen in de cement. Oftewel het vandaal bestendig maken van putdeksels. Nuttig, toch, het ijzer is al duur betaald…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

  1. Han

    Putdeksels zijn geld waard bij de oud ijzerhandel. Vreemd je kan toch wel even kijken wat ze aankopen? Maar dit is ook een oplossing gewoon vervangen voor betonen deksels.

  2. Annette Barendregt

    Prima oplossing voor een steeds groter wordend probleem: het stelen van putdeksels. Heb je nog een foto gemaakt toen het af was? Ben wel benieuwd hoe het eruit zag. Zwaar beroep, dat stratenmaken. Zeker als je niet meer de jongste bent, zoals deze meneer.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.