Orchideeënhoeve in Luttelgeest
Orchideeënhoeve in Luttelgeest

Orchideeënhoeve in Luttelgeest

bVision Photography

Gisteren waren we in de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, een paar uurtjes rijden vanuit Limburg, maar dan heb je ook wat. Als liefhebber van deze planten ga je uiteraard voor de orchideeën, en in tegenstelling tot wat we nu hebben, kamerorchideeën, hadden ze er ook een aantal tuinorchideeën. Winterhard tot op zekere hoogte(-20) en we waren er eigenlijk zo gecharmeerd van dat we het niet konden laten om er een paar mee te nemen. Een experiment, maar we zien wel waar het schip, of in dit geval de plant, strandt.
Niet alleen orchideeën vindt je er, er is echt voor ieder wat wils, zoals deze hagedissen… (eh 50 cm lang, dus geen macrofoto)

bVision Photography

Of deze mevrouw, eh sorry, die hoorde er niet bij, maar wel al die Australische lorri’s. Daarvoor kon je voer krijgen, en als je met dat voer binnen kwam werd je overvallen door deze vogels, die je vervolgens helemaal onder scheten… Gelukkig hadden wij geen voer, maar wel de camera bij ons.

bVision Photography

Ook de vlindertuin is het bekijken waard. En voor iemand met verstand van zaken, de onderstaande Morphovlinder is niet eenvoudig op de foto te krijgen. Zodra ze ergens gaan zitten klappen ze meteen hun vleugels dicht en zijn ze bruin met een oog erin. Het blauwe zie je alleen tijdens de vlucht. En ach, ik kan nog veel meer dingen opnoemen, zoals de roodwangschildpadden, de tropische tuinen, de agrarische voertuigen en ga zo maar door. Maar ik stel voor als het u bevalt, ga zelf eens even kijken…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Mooie Orchideeën, die doen het in de kamer hier wel goed.
  De hagedis is flink aan de maat.
  Vogels zijn altijd dankbaar als ze je hebben geplunderd.
  De foto van de vlinder springt er helemaal uit. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 2. Ohja daar kom ik zeker ook graag!
  Het is echt een mooie tuin om te bezoeken. 🙂 Bovendien verkopen ze daar ook mijn lievelingsplant! 😀 Maar goed, daarvan staat 1 exemplaar in mijn woonkamer.. En dat is voldoende. 😉

 3. Goedemorgen Sjoerd!

  zo… eindelijk ben ik weer in staat om te bloggen en te reageren…
  En lekker terug van weggeweest…
  Jij bent meteen weer op stap gegaan.
  Ik weet dat je van orchideeen houdt…
  Je zult wel hele bijzondere gezien hebben!!

  groet van Marlou
  .

 4. Het is zo’n klere end rijden. Misschien als ik daar toch eens in de buurt ben. De foto van de orchidee bevalt me het best. Mooi met de scherptediepte gewerkt. De meeste compactcamera’s maken alles van voor tot achter scherp, hetgeen m.i. rommelige foto’s oplevert; daar heb je echt een camera met grotere sensor voor nodig.

 5. Inderdaad is dit een aanrader voor een dagje uit.
  Bij mijn vrouw vooral de vlinders favoriet, maar de Australische lorri’s waren er de laatste keer (± 3 jaar geleden) er niet.
  Misschien tijd om daar weer eens langs te gaan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.