Glasvezel – door Frank
Glasvezel – door Frank

Glasvezel – door Frank

Bij ons in de buurt zijn ze glasvezel aan het aanleggen. Een paar jaar geleden was er een enquête, en als minstens dertig procent van de gezinnen aangaf een glasvezelverbinding te willen hebben, dan zou het er ook komen. Het verplichte niet tot afname en zelfs als je, ook nog gratis, het laat aanleggen verplicht het niet tot signaalafname bij een provider. Omdat men deze zekerheid bood, en ook de mededeling, dat als je het achteraf toch wilde hebben het veel geld zou kosten zo’n aansluiting, heb ik de indruk dat vrijwel iedereen meedoet. Al meer dan een jaar liggen her en der de straten hier in het dorp opengebroken. Bij mij zijn ze ook al langs geweest, en stak er toen ik terug kwam van de vakantie ineens een oranje pijpje boven de grond uit in mijn voortuin. Ze komen nog een keer terug om een gat in de fundering te maken waardoor ze via de kruipruimte een en ander tot in mijn meterkast aanleggen. Alleen het trottoir voor mijn huis hebben ze niet netjes teruggelegd, daar moet ik van de week maar eens voor bellen met de gemeente. Tot nu toe hebben wij “kabel” van Ziggo. Ze krijgen door de aanleg van het glas ineens heel veel concurrentie erbij. De nieuwe providers beginnen ons nu te bestoken met allerlei reclame dat we TV, Internet en telefoon vooral bij hen moeten afnemen, want de kwaliteit is zoveel beter en Internet is véél sneller. Ziggo is zich nu in allerlei bochten aan het wringen om de klanten vooral bij hun te houden. Want ze hebben immers ook glas tot het knooppunt en ze leveren ook net zo snel internet etc. Dat laatste is maar ten dele waar, want met glas kun je ook supersnel uploaden naar internet en dat biedt Ziggo niet (maar daar zwijgen ze over). Natuurlijk is glas ook niet het einde, je moet al je coaxkabels vervangen, je krijgt weer een extra kastje met bijbehorende afstandsbedieningen en ga zo maar door. Maar ik ben er nu wel over aan het nadenken. Eens afwachten wie de leukste, goedkoopste, beste aanbieding doet. En dan nog, bij elke provider heb je tegenwoordig maar één maand opzegtermijn, dus….

15 Comments

 1. ja ach, ze zullen het wel allemaal doen voor het geld he! En meehelpen aan het voorzien van internet, en de andere partijen ook, en zo smurfen wij voort.

  In Winschoten zijn ze ook bezig met straten, maar dat lijkt meer op rioolvervanging geloof ik.

 2. oma

  Ha Frank,

  Hier zijn ze onder het pad naar de voordeur gegaan, dus het pad is netjes blijven liggen.
  tot nu toe is hier nog geen sneller verbinding dan de kabel die we nu al hebben.
  oma

 3. Het klinkt natuurlijk allemaal fantastisch! Ik ben benieuwd of men al die beloftes ook gaat waarmaken. Maar niet geschoten is natuurlijk altijd mis. Hoe dan ook: veel plezier met en van het nieuwe internet!

 4. Bij ons zijn ze volop bezig bij het dorp voor ons, zal nog wel even duren voor ze zover zijn dat ze ons gehucht bereikt hebben.
  Of ik dan meteen overstap, betwijfel ik, eerst eens even kijken hoe alles zich ontwikkeld.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.