Rotterdam – door Frank
Rotterdam – door Frank

Rotterdam – door Frank

Rotterdam moest het worden: met Kerstmis hadden we een paar vouchers gekregen voor een hotel uit een bepaalde keten te boeken. Een van de steden waar zo’n hotel zich bevond was Rotterdam. Daar waren we nog niet echt geweest, dus viel daarop onze keuze. Vorige week toen het bijna zover was ging ik de route er naar toe maar eens plannen. Zo kwam ik er achter dat het hotel ook nog eens in het centrum lag, en nog wel tegen de Erasmusbrug aan. Een mooie locatie zonder planning vooraf. Veel te vroeg aangekomen bleek dat we al eerder in de kamers mochten en met een klein beetje meer Euro’s konden we ook nog upgraden naar een beter gelegen kamer. Aan de voorkant dus. Met uitzicht op de rivier, de Erasmusbrug en een mooi stuk van de Skyline. Mijn dag kon al niet meer stuk, zeker nadat we, en dat was zo leuk dat ik het op facebook even moest aangeven, we in de Ballentent hadden gegeten. What’s in a name. Men zegt dat ze de beste gehaktballen hebben van Rotterdam, ze waren in ieder geval heel erg lekker. Als je daar in de buurt bent raad ik je aan zeker er eentje te gaan proeven. Ook hadden we nog een mooie bijkomstigheid met het zomercarnaval dat net dit weekend gehouden werd. Dit hadden we in januari bij het boeken niet bewust gekozen, we konden gewoon allemaal dit weekend. Het Zomercarnaval is heel anders als Carnaval hier bij ons in Limburg, en het is heel leuk om naar de optocht te kijken, zoveel kleuren, zoveel dansende mensen, de trommels met een veel sneller ritme, echt geweldig. Het weer werkte ook nog redelijk mee, de aangekondigde regen bleef uit, en stonden we lekker in de zon langs de route. Alleen de dansers en danseressen hadden wat last van een stevige wind die regelmatig hoofdtooien deed afwaaien. We hebben op vrijdag wat langs de winkels gewandeld, links en rechts nog wat horeca bezocht en wat inkopen gedaan in “de Koopgoot”. Ik had er nog nooit van gehoord, maar uitgesproken in Algemeen beschaafd Rotterdams klinkt het wel heel leuk “de Koopgoot”. Als Rotterdambeginner hebben we uiteraard een rondvaart door de havens ondernomen, heel indrukwekkend; Grote schepen, stapels containers, kranen en op het laatst nog een rondje langs de SS Rotterdam, die we daags daarop ook bezocht hebben en waar we door een nu vrijwilliger, die vroeger op het schip gevaren had als zeeman (machinekamer) een uitleg kregen hoe het vroeger aan boord van zo’n schip er aan toeging. We kregen een duidelijke uitleg, gelegenheid om vragen te stellen en een beeld hoe het leven aan boord was voor de bemanning. De passagiers dat was een ander verhaal en werd door andere vrijwillige gidsen steeds ter plekke verteld. Ik kreeg de indruk dat ze van het schip houden, ook al vaart het niet meer. Tja en verder? We hebben de Euromast nog bovenin bekeken en een tijdje van het uitzicht genoten. Toen was het weekend al voorbij en er is nog zoveel meer te zien. Time flies when you’re having fun.

20 Comments

 1. Hola Frank,
  Een plezante log over Rotterdam, een stad waar Mara en ik toch te weinig komen. Mijn moeder woont in Rijswijk dus even daar naar toe geen probleem. Toch wordt het meestal Leidschendam of Den Haag zelf. Als het even kan staat een bezoek aan Rotterdam op het programma als we weer terug zijn in Nederland en ook een rondvaart met de Spido.
  Salu2 Albert

 2. Wat prachtig leuk zeg dat het zo uitkomt allemaal! Zeer avontuurlijk en het toeval laten bepalen, lekker ontspannende manier.
  Niet dat alles geplanned is en moet en zo.

  En het mooiste van dat alles, het weer zat lekker mee!

 3. Hoi Frank,

  Rotterdam is wel met mij verbonden omdat mijn partner daar vaak bivakkeert… je hebt een prachtig verhaal geschreven en aangevuld met een een mooie fotoserie, ik
  vind foto 1 en de laatste heel erg mooi-Agnès

 4. frank-103

  Erg mooie foto’s, heel sfeervol! Ben eigenlijk nog nooit zomaar in Rotterdam geweest, alleen voor werk of voor de Kuip. Maar moet er toch een keer gaan kijken, aan jouw foto’s te zien!

 5. De onderste foto vind ik zeer fraai. Een paar jaar terug ben ik door Rottedam gefietst van zuid-oost naar noord-west onder de €mast door. Ik vond het enorm opgeknapt met de 25 jaar eerder toen ik er voor het laatst had gekeken. De buitenwijken aan de zuidkant zagen er goed uit en Delfshaven en hartje Schiedam vond ik zeer fraai. Eigenlijk was dat toen mijn doel en de koopgoot het ik niet bezocht. Die kreet is al erg oud en waarschijnlijk zal die straat vroeger een gracht geweest zijn die als afvoergoot dienst deed. Maar er zal hier vast wel eens iemand langskomen uit Rotterdam die dat preciezer weet.

  1. Ze waren niet bloot en hielden vrijwel allemaal hun hoofddeksel vast vanwege de harde wind. Ik heb ook geen mooie foto’s vind ik, te ver af, en vaak ging er net weer zo’n Klo.. beroepsfotograaf, of filmer, of gemeenteambtenaar voor db te meten, voor me staan op net het juiste moment. Ik hoef geen foto’s van hun rugggen, maar ik heb zo wel een aantal mooie kansen gewoon gemist. Och ja het was wel heel mooi om gewoon naar te kijken.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.