Een strakke planning – door Frank
Een strakke planning – door Frank

Een strakke planning – door Frank

Een Kerstmis of wat geleden schreef ik al over het organisatietalent van mijn echtgenote. Toen werd mijn hele huiskamer opgeknapt, in één Kerstvakantie tijd. Keurig achter elkaar kwamen die week de stukadoor, schilder en de vloerlegger. Op oudjaarsdag werden de plinten nog gemonteerd de meubels weer naar binnen geschoven en ’s avonds konden onze gasten het wonder aanschouwen. Nu loopt er weer zo’n klus, de achteraanbouw en de bijkeuken zijn aan de beurt. Onze bijkeuken had een zogenaamde “bouwkeuken”van 25 jaar geleden als meubilair en dat begon er langzaamaan wat verweerd uit te zien. Een nieuwe keuken werd besteld op een zondagmorgen bij een Keukenconcurrent, een paar dagen later werd de schilder geregeld, een nieuwe vloer besteld en afgelopen zaterdag kwam de loodgieter kijken wat allemaal moest gebeuren. Afgelopen vrijdag hebben we de oude keuken gesloopt, de tegels van de muur gehaald en alles glad gemaakt. Zaterdag en zondag zijn de muren en de plafond gewit. Gisteren is de vloer geëgaliseerd en donderdag komt de loodgieter de diverse leidingen op de plaats leggen. Omdat ze toch sleuven moeten frezen voor de waterleiding worden die voor de elektra meteen meegenomen en ook meteen voor me verlegd. Vrijdag komt de nieuwe vloer, van PVC tegels, die niet van echt zijn te onderscheiden, volgende week komt dan de schilder voor het houtwerk. Daarna zijn we klaar om de keuken te laten plaatsen. Die komt echter pas half augustus. Maar klaar is klaar. Mooi gepland toch?

Hieronder de inmiddels gesloopte keuken:

En waar bij het slopen een verrassing te voorschijn komt. Ik had geen idee dat die dikke afvoerpijp half boven de vloer zat. Uitkappen en dieper leggen is geen optie. De keukenbouwer lost dit gelukkig voor ons op. Zo komt alles goed.

21 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.