Een tegenvaller – door Frank
Een tegenvaller – door Frank

Een tegenvaller – door Frank

Vorige week had ik het over de strakke planning, nou die is inmiddels een beetje uitgerekt. We hebben ontdekt dat een stuk van een kozijn hartstikke rot is; het is net een spons zo nat en zo zacht is het hout. De schilder kan daardoor morgen niet beginnen, omdat een aannemer voor ons het kozijn gaat repareren. Dat wil zeggen de rotte delen vervangen voor nieuwe en tevens de dubbelglas ruit vervangen, want die is ook kapot. Dat zie je aan de condens die er in zit. Het rotte hout zag ik toen ik een klein scheurtje nader wilde bekijken. Het bleek meteen een heel gat te worden toen ik er aan kwam. En dat was binnen, buiten steek je er met een schroevendraaier dwars doorheen. Een constructiefoutje de stoep ligt te hoog en het water loopt er ook nog niet makkelijk weg op die plek. Daardoor rot zelfs hardhout. De aannemer kan pas na de bouwvakvakantie, en de schilder pas weer daarna. Maar gisterenavond hebben we wasautomaat en de droger weer op zijn plaats gezet, want de vloer is klaar, alleen de plinten nog en daar komt men morgen voor terug. Op de vraag van de schilder hou oud het kozijn was kon ik overigens geen antwoord geven. Ik schatte het in op ongeveer tien jaar. Zelf wist hij het snel te achterhalen, wat blijkt in de metalen strip tussen de twee glaslagen van de ruit staat de productiedatum: 17-11-1997. Bijna zestien jaar, weer wat geleerd. Time flies when you’re having fun zal ik maar zeggen.

Het eerste stukje ontdekte rot, en aan de binnenkant condens in de ruit:

Aan de andere kant buiten, we dachten nog dat alleen de liggende delen hoefden te gebeuren.

De andere kant is ook spons:

Kijk de productie datum:

13 Comments

 1. Wij hadden hetzelfde probleem met de drempel en het kozijn van de deur van de bijkeuken. Een paar jaar geleden hebben we een hardstenen drempel laten plaatsen en is ook de onderste 20 cm van het houten kozijn vervangen door hardsteen. Het staat keurig, en het rot nooit weer. Ik kan het je aanbevelen!

 2. Dag Frank,

  da’s pech hebben!!
  Ik heb toevallig ongeveer hetzelfde verhaal.
  Alleen zit het verrotte hout een stuk hoger: het boeideel zou eergisteren geschilderd worden.
  Blijkt het helemaal vermolmd.
  Dus …. volgende week de rotte stukken vervangen en daarna pas schilderen.
  Pech…
  Ook voor de portemonnee…

  Succes verder!
  groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.