Spanning in de Wouwse Plantage
Spanning in de Wouwse Plantage

Spanning in de Wouwse Plantage

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van vandaag staat aan de plantagelaan 226 in de Wouwse Plantage en de foto heb ik gekregen van Di Mario. En om heel eerlijk te zijn, daar had ik nog nooit van gehoord. De plaats blijkt bij Roosendaal te liggen in de provincie Noord-Brabant. Het werd bekend door zijn gebakken steen. De steenindustrie daar is inmiddels weg en het enige wat daar nog aan rest is de ringoven, die te bezichtigen is. Aldaar is ook een klein museum ingericht.
Het trafohuisje lijkt te zijn verbouwd en er is een nieuw dak op geplaatst. Bij de verbouwing is de voorzijde geheel vervange en waarschijnlijk is er estijds een nieuwe trafo geplaatst. Wellicht heeft er ooit nog iemand een oude foto van.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 51.482519 en 4.388909 (Google Maps)

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

13 Comments

  1. Die scheiding tussen oud en nieuw is wel het meest bijzondere aan dit huisje.
    Wouwse Plantage e.o. ken ik alleen van de eerste twee maanden van mijn diensttijd in Ossendrecht. In die omgeving heb ik op rijkskosten mijn rijbewijs gehaald. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.