De brievenbus en het milieu
De brievenbus en het milieu

De brievenbus en het milieu

Soms zijn er berichten die ongemerkt iets in je losmaken. Het ging in principe om de postbode in het algemeen. Ofwel de man die de brieven brengt of vaker ook niet of te laat tegenwoordig. Ik zie niet in waarom we die postbodes nog nodig hebben. Geef gewoon iedere Nederlander een eigen brievenbus op het web.
Want neem nu als voorbeeld de belastingdienst. Je kunt alles digitaal doen, invullen, verzenden en klaar is mijn vrouw, alleen het resultaat krijg je weer per post toegezonden, wat een onzin eigenlijk. Slimmer kunnen we het niet maken.
Hetzelfde gaat het hier met het waterverbruik, neem netjes de meterstand op, voer dat in op de website van het WML hier, je krijgt per mail een bevestiging, en vervolgens een tijd later in de brievenbus de rekening, die je vervolgens alleen nog maar digitaal kunt voldoen.
Geef gewoon iedere Nederlander een vast E-mail adres bijvoorbeeld
19530502-bvision@nederland.nl,
dat heeft als bijkomend voordeel dat je meteen weet wanneer ik jarig ben. Andere voorstellen voor een nationaal mailadres mogen ook hoor, alleen als je 15 miljoen Nederlanders naar een mening vraagt krijg je ook evenzoveel antwoorden. Alle officiële post stuur je daar gewoon naartoe en reclame mag alleen als de bewoner daar ja op heeft gezegd. En dat kan ook voor bedrijfsdrukwerk, salarisafrekeningen en ga zo maar door. Geen papier meer en je kunt alles meteen automatisch sorteren. Iedereen heeft al een SoFi-nummer, dus Nederland bv, laat eens gaan.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. frank-103

  Hier worden ook de helft van de brievenbussen verwijderd. En de postzegels worden steeds duurder. En dan maar klagen dat de mensen steeds meer gaan mailen!

 2. Geweldige blog. invullen insturen en klaar is mijn vrouw, waar heb ik dat destijds eerder meegemaakt 🙂 Maar inderdaad veel rare en dubbele dingen zoals digitaal opgeven en schriftelijk ontvangen. Zal mij niets verbazen als we inderdaad ooit nog helemaal postvrij gaan worden.

 3. Voor de werkgelegenheid vind ik dat we de post moeten behouden, maar ten bate van de uitlaatgassen zeg ik, nee, doe maar niet.

  Je weet nooit of het internet nog eens vastloopt of zo he. ik bedoel, het is toch te mooi om waar te zijn.

 4. Ha Sjoerd,

  Je hebt mi helemaal gelijk, je zou verwachten dat de postbode zijn werk goed zou blijven doen met de afname van poststukken, maar nee het is anders om.
  Van de belasting verbaast het me niet, dat is toch alleen maar een richtingsverkeer. Anne

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 5. Die kant gaat het wel op, maar vaak blijkt het bewijs van verzending problematisch. Dan kijg je mensen die zeggen ‘belastingaanslag? heb ik niet gehad hoor!’, en zulke dingen. Als er papier aan te pas komt, kan de belastingdienst aantonen dat de aanslag echt verstuurd is.

 6. Leuk bedacht, maar typisch een bedenksel van een ICT – er die nog wel eens wil vergeten dat er ook een andere werkelijkheid dan de zijne is, namelijk een waarin vooral ouderen, van boven de zeventig, nog niet denken in termen van email – adressen en ook geen computer hebben. Of wilde je die groep maar gewoon uitsluiten dan wel op kursus sturen? Dus alles goed en wel, maar toch echt nog een jaar of dertig geduld hebben…..

 7. Han

  Sjoerd, het is een perfect idee!
  Je verdient alleen te weinig om het draagvlak te geven. Als je een graaier bent die 250€ per uur krijgt, dan komt je idee wel in de tweede kamer op de agenda te staan. 😉 😉 😉

 8. Zo lang de beveiliging van internet nog aan alle kanten rammelt, ben ik daar nog niet aan toe. Als we het over postbezorging en milieu hebben, dan lijkt het mij veel zinvoller om alle post weer via 1 bedrijf te laten bezorgen. Vorige week heb ik hier drie keer post gekregen, bezorgd door 3 verschillende bedrijven. Dat vind ik dus echt van de gekke.

 9. Volgens mij kan ik het prima redden met mijn eigen mail-adressen, waarom moet er voor iedere Nederlander een nieuw adres bij? Het enige probleem om alles digitaal te regelen zit volgens mij bij de mensen die te oud, te arm, of te weinig geestelijk begaafd zijn om nog te leren met mail en internet om te gaan.

 10. Gesproken als een echte IT-er. Ook ik vind dat elke Hollander een mailadres zou moeten hebben om met de overheid te communiceren.
  Maar wat als de techniek ons in de steek laat ……..
  Uit ervaring weet ik inmiddels dat als je nu een probleem hebt met de computer, je meteen problemen hebt met alles, want (bijna) alles zit wel in de computer opgeslagen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.