Triumph Herald

bVision Photography

Op de beruchtste grens van Nederland en Duitsland, in Kerkrade kwam ik de Triumph Herald Saloon tegen. Volgens de boekjes uit 1970. Het model, de 13/60 werd gemaakt tussen 1965 en 1970. De auto was op dat moment al wat gedateerd en er zijn verder geen meer van gebouwd. De 13 staat voor een 1296 cc motor van 61 PK, afgerond dus 13/60. De meest concurrentie kwam uit de eigen fabriek. De auto op de foto is behoudens wat achterstallig onderhoud nog in een redelijke staat, buiten het canvas van het open dak dan. De auto is vrij zeldzaam, autoscout en autoweek hebben er geen in de aanbieding. (wilt u hem kopen, ik heb een telefoonnummer)

bVision Photography

Op een vraag van Hanscke kan ik wel even een antwoord geven hier. Nederland heeft een kenteken register dat vrij openstaat voor een ieder die dat wil inzien. Als je bijvoorbeeld wil zien op welke brandstof een auto rijdt, dan typ je het kenteken in op de volgende site van het RDW en typt het kenteken in. Alle gegevens van de betreffende auto komen naar voren. Zo kom ik ook aan alle gegevens. Alleen het kenteken is voldoende.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 Comments

 1. Leuk wagentje, maar in mijn garage heb ik liever een mazda mx-5, volgens Jeremy Clarkson de beste Engelse sportauto ooit gemaakt!

 2. Ha Sjoerd,

  Een hele mooie auto, ook uit mijn jeugd.
  Reden als een trein en lekte nog wel eens een druppeltje olie. Anne

 3. Mooi wagentje, ik ken hem verder niet.

 4. Hij ziet er inderdaad niet slecht uit, maar de witte wielen, daar zou ik toch wat aan doen.

 5. neen hoor, ik wil hem niet kopen ….

 6. Ik vind hem erg eigenwijs! En dat staat hem wel!

 7. Dat lage standpunt van de eerste foto geeft hem wel een lekker pittig en eigenwijs uiterlijk, maar het is toch niet echt mijn type.

 8. Heel mooi, maar wij houden het voorlopig bij ons Spitje.

 9. Wat een leuke retro- wagen weer… Als ik een rijbewijs had (verdorie..) dan had ik het telefoonnummer best willen hebben 🙂 Zelfs met dat losse lampje rechtsvoor.

  En ik heb het even gegoogled, waarom Kerkrade ook weer een beruchte grens had http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwstraat_%28Kerkrade%29 Gek genoeg was ik er niet van op de hoogte 🙂

 10. Toch wel een aparte auto om te zien. Doet me een beetje aan de oude simca denken. En dat van die kenteken wist ik inderdaad ookal. Soms wel eens leuk om te kijken.

  Love As Always
  Di Mario

 11. Een bijzonder wagentje dat wel, maar ik ben al voorzien en die rijdt nog prima.
  Fijne zaterdag Sjoerd.

Geef een reactie