Triumph Herald
Triumph Herald

Triumph Herald

bVision Photography

Op de beruchtste grens van Nederland en Duitsland, in Kerkrade kwam ik de Triumph Herald Saloon tegen. Volgens de boekjes uit 1970. Het model, de 13/60 werd gemaakt tussen 1965 en 1970. De auto was op dat moment al wat gedateerd en er zijn verder geen meer van gebouwd. De 13 staat voor een 1296 cc motor van 61 PK, afgerond dus 13/60. De meest concurrentie kwam uit de eigen fabriek. De auto op de foto is behoudens wat achterstallig onderhoud nog in een redelijke staat, buiten het canvas van het open dak dan. De auto is vrij zeldzaam, autoscout en autoweek hebben er geen in de aanbieding. (wilt u hem kopen, ik heb een telefoonnummer)

bVision Photography

Op een vraag van Hanscke kan ik wel even een antwoord geven hier. Nederland heeft een kenteken register dat vrij openstaat voor een ieder die dat wil inzien. Als je bijvoorbeeld wil zien op welke brandstof een auto rijdt, dan typ je het kenteken in op de volgende site van het RDW en typt het kenteken in. Alle gegevens van de betreffende auto komen naar voren. Zo kom ik ook aan alle gegevens. Alleen het kenteken is voldoende.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 Comments

  1. Toch wel een aparte auto om te zien. Doet me een beetje aan de oude simca denken. En dat van die kenteken wist ik inderdaad ookal. Soms wel eens leuk om te kijken.

    Love As Always
    Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.