De blogger in mij
De blogger in mij

De blogger in mij

Het aantal reacties daalt, het aantal bloggers daalt. Het lijkt wel of facebook hier de strijd gaat winnen in blogland. Het vluchtige medium tegenover de orde en netheid van het blog. Ik kom steeds vaker mensen op facebook tegen die daar alles gewoon neerpleuren maar vergeten dat niemand het na een dag meer ziet. Het gaat zelfs zo hard dat als je een uur niet hebt gekeken, de achterstand bijna niet meer is in te halen. Zelfs zeer gewaardeerde bloggers leggen het loodje. Het plekje wat ze hadden op het web is weg. De echte neergang is begonnen toen web-log de geest heeft gegeven. Veel mensen konden het destijds niet meer opbrengen om nog een keer helemaal opnieuw te beginnen.
Uiteraard is het niet allemaal kommer en kwel hier. bVision staat voor blog vision, ofwel mijn visie op bloggen. bVision is mijn dagboek, mijn historie en ik kijk trots terug wat ik in de loop van de jaren heb gedaan. En u kunt daar ook nog naar kijken. Oké, er zal wel wat gaan veranderen hier, wellicht komen er nog minder bezoekers, maar bVision blijft, voor mij, en alle trouwe bloggers die mij volgen.

Er is mij eens gevraagd waarom ik niet, of zelden reageer op uw antwoorden. Dat is mijn visie op bloggen, informatief met een stukje maatschappelijke verantwoording. De naakte waarheid met een korreltje zout. Dus niet bedoelt als discussiecentrum voor andere bloggers. Gelukkig heb in weinig bezoekers die elkaar in de haren vliegen. Ik hoop niet dat straks iedereen zijn blog aan de wilgen hangt, dan blijf ik alleen als demente bejaarde over, ingehaald door de tijd. Overigens heb ik ook een facebook en ook een twitter account. Als ICT-er moet je toch bijblijven, Maar meer dan af en toe een reactie zal het niet zijn.

De foto is van Kaatje, een van onze drie katten. Ze is een beetje stoffig, ze had net het terras onveilig gemaakt, maar oh zo lief.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

23 Comments

 1. Hallo Sjoerd,

  Even voor de duidelijkheid… Facebook kan het lang niet halen bij wat wat we op WordPress hadden/hebben gecreerd… ik heb ook het idee dat op WP de meest interessante berichten/worden achtergelaten in binnen-en buitenland… ik zou dat voor geen goud willen missen.. nee….. ik ga hier gewoon door… meer meer of minder “klanten”… en aan jouw reacties heb ik heel veel gehad op WP…please don’t give up…..

  Please don’t….

  Agnès

 2. ik had al een tijdje het idee om hierover te bloggen, maar je bent me te vlug af geweest :). Heel wat blogs zijn de laatste maanden verdwenen, dus ook het aantal reacties is drastisch gedaald op mijn blog. Komt daarbij dat ik niet meer zoveel tijd en eerlijk gezegd zin heb om alle mij bekende blogs iedere avond te bezoeken en dus krijg ik daardoor van enkelen onder hen ook geen reactie meer. In blogland is het voor velen zo dat ze maar reageren als jij eerst bij hen reageert.
  Door deze evolutie heb ik bijna besloten om mijn blog in de diepvries te stoppen, maar bloggen geeft mij persoonlijk meer voordelen dan Facebook en daarbij kan ik een link leggen naar Facebook zodat de mensen daar ook mijn blog zien voorbijvliegen op mijn en hun tijdslijn.

 3. ja, loggen is heel wat anders dan facebook.
  Dat is hetzelfde als twitter vergelijken met msnchats.

  Het is allemaal communicatie, en de hele wereld loopt toch al door elkaar en in elkaar over, en dan is een weblog een mooi fijn duidelijk baken!

 4. frank-103

  Hoi Sjoerd,

  in de zomermaanden heb ik zin om met een goed (dus: treinen) boek in de tuin te zitten, in de zon, zelf bloggen en die van anderen bezoeken doe ik dan minder. Ik denk dat dat voor veel bloggers geldt.
  Facebook heb ik wel maar gebruik ik nauwelijks, veel facebookers zijn voor mijn gevoel dwangmatig berichten aan het plaatsen (kijk mij eens een boeiend leven leiden of spannende mening hebben) en dat liken heeft ook veel weg van een verplichting. Twitter vind ik helemaal niks en linkedin bezoek ik alleen beroepsmatig.

  Dat maakt mij ook een demente bejaarde 🙁

  vrgr

  Frank

 5. Ik herken jouw verhaal volledig. Ook ik heb accounts op FB en Twitter, welke voor mij wel op de tweede plaats komen. Bloggen blijft toch mijn podium en mijn leven waarin ik mijn ziel en zaligheid kwijt kan, althans voorzover ik dat toch zelf wil. En ik wil deze weg op dezelfde voet blijven volgen.

 6. ria

  Het is voor mij een rustpunt na het eten, met een wijntje, foto’s kijken en vertellen wat de dag me bracht, of iets anders wat ik kwijt wil. Ik wil dat zeker niet missen. Het is leuk als er mensen reageren, maar het is toch vooral mijn ding.
  Facebook is niets vergeleken met een blog, zoals je zegt veel te vluchtig.
  Nee, wij houden het nog wel een tijdje vol.

 7. Ik ben niet zo van het reageren, maar dit blogje kan ik niet zomaar laten passeren. Blijkbaar hoor ik ook tot de laatste der Mohikanen. Maar ik ben heel blij, dat ik na alle problemen met web-log weer door kan met mijn weblog. Het is mijn geheugen en mijn fotoboek. Er zijn periodes van drukte, dat het bloggen op een laag pitje staat, maar ik doe het nog steeds graag. Ik volg jou ook nog altijd, alleen wist je dat niet.

 8. twitter en FB is soms even zo makkelijk en snel………
  Maar mijn blog opgeven nooit, ik ben juist zo blij dat je me geholpen hebt mijn www in orde te krijgen, maar die 33 reakties die ik 7 jaar geleden had, die zijn er niet meer.
  jammer genoeg zijn de meeste die ik al 11 jaar ken via weblog verdwenen, en ik weet niet waarheen, best jammer.
  Maar ook is er vriendschap ontstaan door bloggen, en heb mensen ontmoet waar het direkt mee klikte, dus nee bloggen blijft.
  😉

 9. Hola Sjoerd, Ik begrijp dat je nog steeds boos bent op Albert, ondanks dat hij excuses heeft aangeboden. Ik moet dit even kwijt, want je reageert niet meer op onze Blog.
  Je log van vandaag bevat heel veel waarheden die ik kan beamen. Sinds 2005 bloggen wij, eerst bij Weblog en vanaf 1 september 2011 bij Blogspot. Ik doe de teksten en m’n lief doet de rest (in feite is hij de webmaster). Ook wij merken dat we minder reacties krijgen op onze Blog. Toch gaan wij gewoon door omdat net zoals jij wij een voorkeur hebben voor het bloggen. We hebben allebei een facebook pagina, maar ook wij zien in dat Fb een vluchtig gebeuren is om even een fotootje te plaatsen met een korte mededeling, zoals we nu doen tijdens onze 7-daagse reis in Andalucia. Twitter doen we allebei niet.
  Tot slot, vooral ik, zie onze blog als een dagboek waar je lekker door heen wandelt.
  Dat gevoel heb ik ook bij die van jou. Hij is divers èn afwisselend.
  Vanuit Iznájar
  Tot blogs?
  Grtz Mara

 10. Bij FB kijk ik voornamelijk hoe het met mijn familie en vrienden gaat. Die komen juist weer wat minder op mijn log. Behalve in het weekend als ik er foto’s van Shirel en Yaron plaats. Ik ben ooit begonnen bij Clubs van KPN, maar vond weblog veel beter. Volgens mij ben ik daar in 2003 begonnen. Dan zou het dit jaar 10 jaar geleden zijn. Wat gaat de tijd toch snel. Maar ik heb op dit moment nog steeds liever bloggen.

  Love As Always
  Di Mario

 11. Hyves en Facebook hebben me nog nooit getrokken, ik houd het mooi mij bloggen. De betutteling van Facebook, waar men meent te moeten bepalen wat er wel en niet op Facebook getoond mag worden staat me helemaal niet aan. Ik baal er alleen van dat sommige informatie niet toegankelijk is zonder Facebookaccount.
  Hoe dan ook je toont ons hier weer een erg mooi foto van Kaatje.

 12. Annette Barendregt

  Op Weblog had ik altijd hetzelfde groepje reageerders. Op Facebook is mijn bereik veel verder. Honderden kijkers heb ik en meestal reageren ze ook leuker. Niet zo plichtmatig als op een blog, want eerlijk is eerlijk: na 10 jaar bloggen weet zelfs ik soms niets origineels meer te zeggen. Het komt ook door mijn passie voor schepen. Wat moet je er steeds over vertellen? Ik vond bloggen hartstikke leuk, maar aan alles komt een eind. Maar jij een demente bejaarde? Nooit! 😉

 13. O en nog even over dat terugreageren. Ik doe dat wel omdat ik de indruk heb dat reageerders dat prettiger vinden. Discussies hoeven van mij ook niet. Ik vind reacties vooral bedoeld om informatie uit te wisselen. Maar bij een andere blogger, die totaal niet terugreageert, merk ik dat reageerders daardoor ook afhaken onder het motto ‘is hij wel geïnteresseerd in mijn reactie?’

 14. In de zomer is het altijd minder, dan willen de mensen naar buiten. De tablet en smartiesfoon hebben daar wel wat verandering in gebracht, maar die worden meer gebruikt om passief TV te kijken of snel iets op te zoeken.

  Facebook heeft in eerste instantie Hyves leeggevroten. Wat hetzelfde en trok mij net zo min. Bij Facebook komt daar nog bij dat ik het inkennig vind met hun inlog (en daarmee accepteren dat Facebook alles met je info mag uitspoken) -gedoe. Ik heb het gehad en na 9 maanden opgeheven. Kan er ook niet meer komen en wil dat net zo min.

  WordPress.com en Blogspot zijn goede vervangers voor Web-log (Typepad-versie). Het is niet lastiger of slechter. Maar toen Web-log van hun oude systeem overging naar Typepad haakten wel de helft van hun leden af. Dat oude systeem was dan ook zeer eenvoudig en is niet meer te vinden. Ik denk dat een deel van die mensen nu ook via Hyves bij Facebook zijn beland. Op Facebook kan je bloggen, alleen doet niemand dat. Interessanter dan een foto van de kat of baby met een enkele opmerkingen wordt het niet.

  Mijn bezoekersaantal daalde toen ik naar WordPress.com ging, is daarna weer wat opgekrabbeld en is de laatste tijd redelijk stabiel. Ik ben nog steeds bezig om oude fotobestanden terug te plaatsen en linken te herstellen. Soms vraag ik me af wie daar nog op zit te wachten en of WordPress er de brui aan geeft en meer richting Smartfoon gaat. Aan de andere kant wil ik wel weer mijn vakantieverhalen compleet hebben, al is het maar voor mezelf.

 15. Ja hoor, bloggen blijft het mooiste.
  Facebook voegt niet veel toe, twitteren doe ik helemaal niet.
  Zeker in de vakantietijd wordt het wel rustiger maar dat geeft niet, hoort er ook bij.

 16. Je hebt de Fiat, en de Volkswagen, en je hebt de Mercedes en soortgenoten, en al wat er tussen zit.
  Voor sommige is Facebook wat ze willen, voor anderen het Bloggen.
  Voor mij op dit moment het Bloggen.

 17. Goedemorgen Sjoerd,

  gelukkig… wij zijn de laatste der Mohikanen…
  Samen met nog een groepje.
  Ik vind het helemaal OK!
  Facebook heb ik ook, maar het voegt eigenlijk niets toe.
  Twitter had ik even, maar weer weggedaan. dat voegt helemaal niks toe.
  Nee… gewoon lekker een blogje schrijven en zo’n 12 mensen volgen vind ik heerlijjk.
  Dan heb ik nog tijd over voor … de tuin, lezen, het huis, vrienden, zwemmen, wandelen, mijn vrijwilligerswerk, de kleinkinderen…

  En mooie fotoos van katten bewonderen! leuke naam: Kaatje…

  Dagdag!
  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.