Muurplantje
Muurplantje

Muurplantje

Een muurplantje, verder kom ik niet met het onderstaande plantje, wellicht dat iemand weet wat het is, ik echter niet. Het schijnt alleen in cementvoegen te leven, zoals hiet bij de oude LTS in Heerlen. Gisteren was het een superdruk dagje, leek bijna op werken, A. moest op controle naar het ziekenhuis, de boodschappen moesten gehaald worden A. moest naar de kapper, ik ook, en zo is een dag om voor je het weet. Ik ben druk bezig met de voorbereidingen om de hele tuin te verbouwen. Na al die jaren is het tuinhout echt op en zoeken we naar wat duurzaamst. Ik heb een kruiwagen gekocht en een kettingzaag gekocht en nu moet ik nog een tuinarchitect kopen. Want met een beetje mazzel ben je met kopen goedkoper uit dan huren. En als je klaar bent zet je hem te koop op internet… Kettingzaag nieuw 100 Euro, gekocht in een aanbieding voor 60 Euro (huurprijs voor een week 66 Euro bij Boels). Alleen staat nog niets vast en zijn er alleen nog maar ideeën. Vroeger heb ik eens een boek gezien met allemaal stadstuinen en hofjes. Daar gaat nu het idee naar uit. Ik ben een scrapbook aan het verzamelen met alle dingen die in de buurt komen dus wellicht zie ik een dezer dagen het licht… Misschien moet ik ria eens een weekje inhuren.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Volgens ij is het Gele helmbloem, maar heb het ook op moeten zoeken.
  Vaak is kopen nog net zo gek, komen de buren ook weer eens lans om te lenen.
  Ach een architect zit in ieder mens.

 2. Niet te moeilijk doen en gwoon links en rechts wat vaste planten en heesters plaatsen en daartussen vooral veel bodembedekkers benutten. Het resultaat is over een paar jaar absoluut verbluffend, zeg ik uit een langjarige tuinervaring.

 3. Ik heb geen flauw idee van het plantje.
  Maar er is schijnbaar niet altijd grond nodig om te kunnen groeien.
  Wat ik wel graag wil weten is waar je de tuinarchitect kan kopen ?, maar volgens mij is op langere termijn huren toch voordeliger 😉

 4. Goedemorgen Sjoerd,
  ik herken het bloemetje wel, maar weet ook niet hoe het heet…
  Een soort van leeuwebekje, maar dan anders…
  Spannend: de tuin op de schop.
  ben benieuwd wat je ervan gaat bakken.
  Een hofjestuin lijkt me heel mooi!!

  Succes…
  Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.