Muurplantje

Een muurplantje, verder kom ik niet met het onderstaande plantje, wellicht dat iemand weet wat het is, ik echter niet. Het schijnt alleen in cementvoegen te leven, zoals hiet bij de oude LTS in Heerlen. Gisteren was het een superdruk dagje, leek bijna op werken, A. moest op controle naar het ziekenhuis, de boodschappen moesten gehaald worden A. moest naar de kapper, ik ook, en zo is een dag om voor je het weet. Ik ben druk bezig met de voorbereidingen om de hele tuin te verbouwen. Na al die jaren is het tuinhout echt op en zoeken we naar wat duurzaamst. Ik heb een kruiwagen gekocht en een kettingzaag gekocht en nu moet ik nog een tuinarchitect kopen. Want met een beetje mazzel ben je met kopen goedkoper uit dan huren. En als je klaar bent zet je hem te koop op internet… Kettingzaag nieuw 100 Euro, gekocht in een aanbieding voor 60 Euro (huurprijs voor een week 66 Euro bij Boels). Alleen staat nog niets vast en zijn er alleen nog maar ideeën. Vroeger heb ik eens een boek gezien met allemaal stadstuinen en hofjes. Daar gaat nu het idee naar uit. Ik ben een scrapbook aan het verzamelen met alle dingen die in de buurt komen dus wellicht zie ik een dezer dagen het licht… Misschien moet ik ria eens een weekje inhuren.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. noe heel veel succes hoor, hier ook druk met de tuin.
  helaas kan ik alleen maar toe kijken…………..

 2. ja, het begint met een idee he! En dan langzaam krijgt het zijn vormen.
  Wordt vast wat moois.
  Nee, ook wat dat betreft hou ik niet zo van werken.

 3. Volgens ij is het Gele helmbloem, maar heb het ook op moeten zoeken.
  Vaak is kopen nog net zo gek, komen de buren ook weer eens lans om te lenen.
  Ach een architect zit in ieder mens.

 4. Geen idee hoe het heet, heb in Duitsland eens een halve oude kerk begroeid gezien met deze planten.
  Benieuwd hoe je tuin eruit gaat zien, is altijd wel weer een hoop werk alles opnieuw inrichten.

 5. Niet te moeilijk doen en gwoon links en rechts wat vaste planten en heesters plaatsen en daartussen vooral veel bodembedekkers benutten. Het resultaat is over een paar jaar absoluut verbluffend, zeg ik uit een langjarige tuinervaring.

 6. ik weet nooit wat voor plant het is. ik weet alleen of ik een plant mooi vind of niet.
  dus veel aan mij heb je nu niet.

 7. Ik kan je alleen adviseren een LGB spoorbaan in de tuin aan te leggen, verder weet ik het helaas niet.

 8. Je weet toch dat ik alleen maar kan knippen en zagen, als je mij inhuurt houd je niets over hoor, of is dat de bedoeling?

 9. Muurblompje is perfect toch. Weet ook iedereen waar ze die moeten zoeken. Succes met het indelen van je tuin.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat.

 11. Bij het woordje ‘werken’ ben ik afgehaakt: ik probeer die actie al jaren te voorkomen en het lukt gelukkig regelmatig! 😉

 12. Ik ben niet thuis in ‘groen’

 13. Ik heb geen flauw idee van het plantje.
  Maar er is schijnbaar niet altijd grond nodig om te kunnen groeien.
  Wat ik wel graag wil weten is waar je de tuinarchitect kan kopen ?, maar volgens mij is op langere termijn huren toch voordeliger 😉

 14. Goedemorgen Sjoerd,
  ik herken het bloemetje wel, maar weet ook niet hoe het heet…
  Een soort van leeuwebekje, maar dan anders…
  Spannend: de tuin op de schop.
  ben benieuwd wat je ervan gaat bakken.
  Een hofjestuin lijkt me heel mooi!!

  Succes…
  Marlou

  .

 15. De voorbereidingen zijn al goed.. 🙂
  Dan komt de rest ook wel.
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie