De Nederlandse Stones
De Nederlandse Stones

De Nederlandse Stones

Gisteren verdwaalde ik in mijn muziekdossier en kwam de onderstaande groep tegen. Jarenlang had ik niets van ze gehoord, maar nu kwamen ze zo maar in ene door mijn hoofd spelen. De wat jongeren onder ons zal het weinig zeggen, maar degene uit deze tijd weten dat het de muziek was waar je op een festival naar toe moest. De Bintangs is een van de oudste Nederlandse popgroepen. De groep werd in 1961 in Beverwijk opgericht, en ging na een korte periode indorock te hebben gespeeld over naar het ruigere Rhythm & Blues. Ze kregen als gauw de naam als zijnde de Nederlandse Rolling Stones. Luister maar eens naar dit nummer en laat weten wat het u nog zegt. Overigens betekent Bintang ‘ster’ in het Indonesisch en is het tevens een biermerk, maar dat terzijde.

Ik vind het een waardige afsluiter van deze week en wens een ieder een heel fijn weekend. En voor de PinkPoppers, de Bintangs waren daar ook…19 reacties

  1. die groep ken ik. jammer dat ze door al die personeelswissels vlug vergeten werden door het grote publiek. De groep die nu nog onder die naam optreed heeft weinig met deze te maken. Ze leken inderdaad op de stones qua sound, maar die fluitsolo had eveneens van Jethro Tull of Focus kunnen zijn.

  2. En .. Een Bintang pilsje smaakt ijskoud héél lekker. Overigens traden de Bintangs een aantal jaren geleden, vóór de crisis, nog op tijdens een groot feest van onze werkgever in de Jaarbeurs in Utrecht, waar toen o.a. ook Ali B en Guus Meewis optraden. De Bintangs waren voor mij wel de hoofdact toen. Oude tijden herleefden.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.