Jaguar XJ6

bVision Photography

Deze Jaguar XJ is geheid uit 1979 en op 01-01-1980 op kenteken gezet. Hij had destijds een catalogusprijs van 21.000 Euro. Een niet alledaagse prijs in die tijd, meer dan dertig jaar terug. Met meer dan 1700 kilo ook geen licht gewicht wagen, en met zo’n 160 pk aan boord van deze 6 cilinder 3.4 liter motor was het niet een echt zuinige wagen. Maar als je het onderhoud kon betalen, waarom niet. Deze automatiek is overigens omgebouwd op LPG. Beslist door een tweede of derde eigenaar gedaan die iets minder te verteren had, maar dit een geweldige auto vond.

bVision Photography

Voor de kenners is dit een Mark l series 3, waarvan het model hier tot de lichtste in zijn klasse behoorde. Je had ook nog een 4.2 liter 6 cilinder en een 5.3 liter 12 cilinder(XJ12). Door de finaciele problemen van het concern duurde het heel lang voordat de Mark ll verscheen (MK2) in 1987. Jammer is dat een van de deuren een iets andere kleur heeft, daarom mag deze ook niet mijn virtuele garage in, maar blijft nog even op de parkeerplaats staan om een restauratie te ondergaan…

toch wil ik hier ook even ingaan op duur zijn. De afschrijving op deze auto is in al die jaren nul komma nul niks geweest, en het enige wat aan deze bijna meer dan dertig jaar oude auto is gebeurd is onderhoud. Laat het onderhoud iets duurder uitvallen, dan nog rijdt je dertig jaar bijna voor niets. En dat geldt voor meer van dit soort auto’s.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. Kanarie kleurtje, waar Jan de Hoop het nog over had van de week. Niet mijn type auto.

 2. Zozo, wat een informatie er toch bij allemaal!
  Ja, ik onthoud daar dus niks van.
  Leuke wagentjes, dat wel.

 3. Door de gewijzigde wegenbelasting regeltjes voor oldtimers vermoed ik dat deze auto zijn langste tijd zo heeft rondgereden, er moet nu voor de volle mep wegenbelasting voor de auto betaald worden omdat hij op LPG loopt, niet de 25% voor de oldtimer op benzine.

 4. Ja, en auto die wel van een slokje houdt, daarom ook 2 benzinetanks.
  De deur zal wel van de sloop komen, ar zelf ga ik voor metalliek groen.

 5. Yes mijn lievelings auto,
  Maar. Helaas de kleur staat mij niet aan.
  Jammer

 6. Een van de allermooiste auto’s ooit naar mijn mening, maar niet in deze kleur.

 7. Ik rijd al jaren in een gele, dus ik wil wel ruilen hoor, ook al parkeert het wat moeilijker 😉

 8. mooi model, maar de kleur spreekt me niet echt aan.

 9. Een grote broer van de gele Ka van mijn vrouw 😉
  Ik vind toch dat het een compleet foute kleur is voor zo’n auto.

 10. Eindelijk weer eens een auto waar ik mijn benen in kwijt kan. Daar zou ik ondanks de kleur toch best eens een ritje in willen maken.

 11. Maar dat onderhoud moet je dan wel zelf doen, anders kunnen de kosten nog flink oplopen. Prachtige auto, mijn garage is er te klein voor. 🙁

 12. da’s geler dan geel

 13. Ik zie dat kleurverschil toch niet, dus doe hem dan maar bij mij stallen 😉

  Love As Always
  Di Mario

 14. Uitstraling heeft dit model wel, zeker in een andere kleur.
  Fijn weekend Sjoerd, geniet volop..!!

 15. Wat een schatjes, zeg!

 16. Het valt mij op dat veel auto’s vroeger van die felle kleuren hadden die we nu nooit meer zouden kiezen.

Geef een reactie