Wauw-Wiekent
Wauw-Wiekent

Wauw-Wiekent

Eigenlijk mogen we helemaal niet klagen over het weer, dat ga ik hier dan ook niet doen. We hebben genoten, terrasjes gepakt, lekker gegeten, rondgereden met de MG, gewerkt, gewinkeld, gelezen en nog veel meer. Eigenlijk is het best wel eens handig als de winkels op zondag ook gewoon open zijn. Op zondag is iedereen die een normale acht tot vijf baan heeft in ieder geval in staat om naar de winkel te gaan. Dat lukt hem door de week niet, en om nou net al die aankopen op zaterdag te moeten doen, terwijl op die dag toch al genoeg te doen is, is ook niet ideaal. Nee, ik ben een voorstander van de zondags opening van winkels.
Op zaterdagavond heb ik het slot van de wc-deur eruit gehaald omdat het kapot was en mensen niet meer van de wc af konden. Wel makkelijk een open deur op een wc, maar niet echt hygiënisch. Dus voordat we een terrasje gingen pikken in Roermond, even wezen sjoppen bij de Gamma. Daar ging een jongedame voor me op de knieën om het correcte slot te vinden. Ze was zo enthousiast dat ik bijna gevraagd had of ze het ook even zou komen plaatsen. Dat lijkt me trouwens een gat in de markt, een klusser bijleveren bij elke aankoop. Meteen even patent op aanvragen. Maar in dit geval heb ik toch maar weer zelf de klusjesman uitgehangen en was het in een uurtje gepiept. En ja, iedereen kan dat sneller, maar een nieuw slot in een oude deur past dus duidelijk net niet helemaal, en de deur was al eens helemaal in puin geraakt door een karatetrap in een poging om buiten te geraken. Ik bedenk me nu dat dit al het tweede slot is wat op deze wijze kapot gaat…
En eerlijk is eerlijk, de onderstaande foto is bewerkt, ik heb er wat storende fotografen van afgehaald.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Het was wel een mooi weekend om van alles te doen.
  Er zijn al van dat soort klusjesmannen, komen van ver en dichtbij.

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.

 2. Bij ons zijn de meeste supermarkten doordeweeks tot tien uur ’s avonds open. Op zondag mogen zij dus wat mij betreft dicht. Werknemers krijgen geen aparte zondagsdienst meer uitbetaald sinds het werken op zondag gemeengoed is geworden.

 3. Han

  Zo, zo, “Daar ging een jongedame voor me op de knieën” dat overkomt mij nu nooit 😉
  Die fotografen heb je netjes weggewerkt Sjoerd, heb jij dat nu ook dat ze altijd midden in je beeld staan! 🙂

 4. Voor mij hoeft die zondagsopenstelling van winkels niet zo nodig, met name voor de kleine neringdoende is dat op termijn de nekslag, vrees ik. Met een beetje planning en organisatie is er in de rest van de week genoeg tijd beschikbaar om inkopen te doen, lijkt me.

 5. Ik vind het ook makkelijk dat de supermarkten op zondag geopend zijn, dat de gewone winkels in amsterdam op zondagmiddag open zijn lijkt nog logisch, gezien de grote aantallen toeristen, maar in de rest van het land mogen ze van mij gesloten zijn, een dag niet shoppen kan helemaal geen kwaad.

 6. De gemiddelde winkel is tussen de vijftig en de zestig uur per week open. Kun je van Dit getal even je aantal werkuren en je reisuren afhalen. Dan zie je meteen hoeveel uur je nog overhoudt om te winkelen. Nog niet overtuigd? Een week heeft 168 uur. Trek daar je slaapuren en werk/reisuren vanaf. Van de uitkomst nog even de uren die je van plan bent om te winkelen. Zie het aantal uur wat je nog overhoudt om allerlei klusjes, dingen, nietsen, tv kijken, pc, eten wat dan maar ook. Vrij in te delen.

  Love As Always
  Di Mario

 7. We hebben hier in de stad een Multimate gehad. De helft van hun personeel was boven de 50 en had prima kluservaring en advies en die gingen idd met je mee om iets aan je huis te shroeven. Helaas is die winkel hier weg en bij Gamma of Karwei doen ze zoiets niet.

 8. Goedemorgen Sjoerd!

  Dat zal Henry wel een m,ooie foto vinden.
  Hij heeft een aantal jaren in Remunj gewoond.
  Hij spreekt het taaltje vloeiend!
  En klussen kan hij trouwens ook prima!!

  groet van Marlou

  .

 9. Eigenlijk vind ik die zondagopenstelling geen goede zaak, de kleine winkeliers die zich geen personeel kunnen permitteren maar ook de omzet niet kunnen missen die naar de grotere concurrent gaat zijn hierbij de klos. De consument kan zijn euro maar één keer uitgeven immers. En op zaterdag al genoeg te doen … om zondag te moeten boodschappen is een zwak argument, want je kunt een deel van je zaterdagkarweitjes doorschuiven naar zondag. Het zou er m.i. al anders uitzien als je op zondagmorgen bijvoorbeeld ook je paspoort op het gemeentehuis kunt laten maken en op zaterdagavond zou kunnen trouwen enz. De echte 24 uurs-economie is alleen maar haalbaar als we allemaal bereid zouden zijn ook ’s avonds en in het weekend te werken. Maar dat is maar een kleine groep, zoals politie, verpleging enz. Probeer maar eens een schilder of een hovenier op zondagmorgen te krijgen omdat je dan zelf vrij hebt. Tegen normaal tarief bedoel ik.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.