Lancia Fulvia 1.3 S “3”
Lancia Fulvia 1.3 S “3”

Lancia Fulvia 1.3 S “3”

bVision Photography

Ik weet niet wat het is, maar op de een of andere wijze weet ik nul komma niks van Lancia’s en worden ze hier behandeld als een Alfa Sud. Maar het aangezicht van deze Lancia Fulvia deed me wel wat. Een pure liefhebber was hier bezig. Als rallyauto stelt het natuurlijk niet veel voor, deze maar 967 kg wegende auto met een standaardmotor uit 1974. Maar het heeft potentie, spirit. Deze 1.3 liter blaast uiteraard niet hoog van de toren met zijn 90 pk, maar het uiterlijk maakt veel goed. De eigenaar heeft er heel veel aan gedaan en dat mag gezien worden.

bVision Photography

Dan te bedenken dat dit merk reeds bestaat vanaf 1907. Alleen op dit moment is het geen Lancia meer, het roemruchte model is aan zijn eigen hoogmoed ten onder gegaan en is een duomerk geworden met Chrysler, zoals Opel met Vauxhall. De Flavia en Fulvia’s waren naar mijn mening de laatste echte Lancia’s. Daarna had Lancia niets meer in eigen hand…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

8 Comments

  1. De auto op zichzelf is wel een special, zo zie je ze maar weinig qua uitvoering.
    Zelf zou ik er ook geen Lancia in zien. Hans

    ot, De show klopt wel, want op de log van vandaag staat de laatste show, het is de tweede.
    De eerste plaat is van Emerson, Lake & Palmer – Welcome Back, My Friends, to the Show That Never Ends.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.