Schandalig
Schandalig

Schandalig

Het is deze week een beetje superdruk om me heen, ik heb te veel zaken gepland in een te korte tijd, en als er dan iets niet goed gaat kost dat extra tijd, mijn vrije tijd. Als je jong bent gaat dat allemaal wel, maar als je de 60 gepasseerd bent komt dat neer op een hazenslaapje in de vooravond om weer bij te komen. En bij extra drukte word dat slaapje een tukje wat iets langer duurt. Maar ach, dat hoort erbij en ik klaag ook alleen maar met gezonde benen.
Wat me wel stof tot nadenken opleverde was een machinist met een volle trein die dacht dat vastgestelde snelheden op het spoor in Spanje niet voor hem bedoeld waren, die dus met 110 km/h te hard een bocht indook, 190 km/h waar je maar 80 km/h mag. Het leverde hem 80 kruisjes op en een kapotte trein. Dit overtreft alle redelijkheid in mij en ik heb dan de neiging om hem toe te wensen dat die 80 kruisjes hem zijn hele leven blijven achtervolgen. Formule 1 gedrag op het spoor, gekker kunnen we het echt niet maken….
Extremen komen steeds vaker voor, hoort hoort er zeker bij, ik laat me daar echter niet van door de wijs brengen. Ik ga het “We Can’t” in om er van te genieten, en dat raad ik iedereen die hier leest ook aan.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. Formule 1 gedrag? Daar gelden strenge voorschriften. Dit is natuurlijk totaal onacceptabel En een hazeslaapje zou ik ook wel willen soms. Maar dat wordt me natuurlijk niet gegund door Yaron en Shirel. Dus ik duik dan maar stiekem het bad in.

  Love as always
  Di Mario

 2. Het blijkt dat de machinist nogal kitte op snelheden, plaatse zelfs foto’s van de snelheidsmeters op FB.
  Dan is jou manier van inspanning een stuk gezonder en veiliger. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op de weblog http://logbankje.nl

 3. Annette Barendregt

  De foto is schitterend. Ik hoorde dat het, zoals meestal) niet alleen door die machinist kwam. De nieuwe bocht in het traject daar was ook niet goed aangelegd…..helaas betalen zoveel mensen daar weer de prijs voor. Aan Ć©Ć©n kant is ons leven veiliger geworden, maar door alle extremen ook weer niet. Harder, langer, meer, duurder, hebzuchtiger. Santiago de Compostela is niet langer alleen maar een prachtig bedevaartsoord. Het is nu ook een rampplek.

 4. Hai Sjoerd,

  ja… ik heb net als jij echt een tijdje flink zitten foeteren op de machinist’
  Potverdikkeme… wat een moordenaar.
  Ik vind overigens het idioot, dat het op het spoor van Spanje mogelijk is.
  Hier in Nederland en andere landen om ons heen is dat onmogelijk.
  Beveiliging heet zoiets.

  Maar Spanje loopt blijkbaar ook daarin nogal achter…
  MaƱana zeker??

  Groet van Marlou enne… heb het lekker in het “yes, we can”!

  .

 5. De huidige tijd, snel, sneller, en nog sneller, koste wat kost, totdat ….., een moment van bezinning en dan gaan we als het kan nog sneller verder.
  De wagons worden al weggetakeld en volgende week raast de volgende trein voorbij, want we moeten snel, sneller en …. koste wat kost….
  En ik ga in de vakantie mode, rustig, rustiger …….

 6. De huidige tijd, snel, sneller, en nog sneller, koste wat kost, totdat ….., een moment van bezinning en dan gaan we als het kan nog sneller verder.
  De wagons worden al weggetakeld en volgende week raast de volgende trein voorbij, want we moeten snel, sneller en …. koste wat kost….
  En ik ga in de vakantie mode, rustig, rustiger …….

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.